Τι και αν η αστυνομία την είχε απαγορεύσει; Η διαδήλωση για τον Αντάμα Τραορέ έγινε και ήταν ιδιαίτερα ογκώδης. Συνθήματα για δικαιοσύνη στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ.

Παρά τη σχετική απαγόρευση από τη γαλλική αστυνομία λόγω κορονοϊού, η διαδήλωση στη μνήμη του 24χρονου μαύρου Γάλλου Αντάμα Τραορέ που σκοτώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση το 2016 πραγματοποιήθηκε κανονικά στο Παρίσι το απόγευμα της Τρίτης. Η οικογένεια του Ανταμά Τραορέ κατηγορεί για τον θάνατό του την χρήση υπερβολικής βίας κατά την σύλληψή του, όταν ακινητοποιήθηκε από τρεις χωροφύλακες.

Η διαδήλωση προσήλκυσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την προσοχή ανθρώπων που υποστηρίζουν το κίνημα “Black Lives Matter” (Οι ζωές των μαύρων μετρούν) και αυτών που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις που γίνονται στις ΗΠΑ έπειτα από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ

Μάλιστα, η διαδήλωση ήταν πολύ μεγάλη τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό, αφού η δολοφονία του επίσης μαύρου Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ “ξύπνησε” και πάλι τον αντιρατσισμό των Γάλλων.

Οι συγκεντρωμένοι, τόσο λευκοί όσο και μαύροι, ζητούν δικαιοσύνη και για τους δύο αδικοχαμένους, σε Γαλλία και ΗΠΑ.

Προς το τέλος, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τα πλήθη.

View image on Twitter

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το