Μαζικότατη άλλη μία διαδήλωση με τους απεργούς της “Μαλαματίνας”. Την Παρασκευή 7/10, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαδήλωση, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), δίπλα από τη Ρωμαϊκή Αγορά. Μετά τις αρχικές ομιλίες, οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους, με πρώτο πανό αυτό των απεργών της “Μαλαματίνας”.

Ακολούθησαν από πίσω πανό σωματείων και οργανώσεων. Θλιβερή για ακόμα μια φορά η απουσία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των σωματείων που ελέγχει, καθώς η πλειοψηφία ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τα βγάλει στο δρόμο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη διαδήλωση με το πανό του και τα υλικά του, προσπαθώντας να διαδώσει πλατιά την ανάγκη του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα των σωματείων, ως τη μοναδική απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επέλαση, ως το μόνο δρόμο για να διευρυνθεί το μέτωπο των σωματείων και να νικήσουν οι εργάτες στη “Μαλαματίνα”.

Η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ που μοιράστηκε στη διαδήλωση:

Η απεργία στη «Μαλαματίνα» θα νικήσει!

Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη και η πολιτική των απολύσεων!

Στον τρίτο μήνα βαδίζει η απεργία των εργατών στη «Μαλαματίνα»! Ο αγώνας που δίνουν για την ανάκληση των 17(μετά και την απόλυση των Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων της “Μαλαματίνας” και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Άρη Μερκενίδη, προέδρου του κλαδικού Σωματείου των Πωλητών-Οδηγών) πλέον, απολύσεων και για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ είναι αγώνας που αγκαλιάζεται από όλους τους εργαζόμενους, από όλο το λαό.

Η εργοδοσία θέλει να επιβάλλει ένα καθεστώς Εργασιακού Μεσαίωνα, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ορισμένου χρόνου, χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα και με τα ΜΑΤ στρατοπεδευμένα στο εργοστάσιο. Η κυβέρνηση με το νόμο Χατζηδάκη τους έχει λύσει τα χέρια, ώστε να επιβάλλει και η εκεί εργοδοσία και οι ολιγάρχες σε όλη τη χώρα, το αντεργατικό αυτό καθεστώς, για να κερδοφορούν ακόμα περισσότερο οι ολιγάρχες σε βάρος των εργατών, αυτών δηλαδή που παράγουν τον πλούτο. Τα δικαστήρια των ολιγαρχών, για ακόμα μια φορά, κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο, αποδεικνύοντας το ρόλο τους. Χθες, 6/10, απέρριψαν την προσωρινή διαταγή για την επαναπρόσληψή τους, την οποία κατέθεσαν οι δύο εκλεγμένοι συνδικαλιστές απεργοί της «Μαλαματίνας».

Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, ό,τι και να κάνει η εργοδοσία, η αστυνομία και τα δικαστήρια τους, η απεργία στη «Μαλαματίνα» δείχνει το δρόμο. Αυτόν του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα. Μόνο έτσι μπορούν να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα. Όπως ακριβώς έκαναν οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι της E-Food, της COSCO, στα Λιπάσματα Καβάλας,στην Καβάλα ΟΙΛ και αλλού. Κόντρα στη γραμμή της υποταγής των υποταγμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ που κήρυξαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, γενική απεργία για τις….9 Νοέμβρη, επιβάλλοντας σιωπητήριο αγώνα μέχρι τότε. Κόντρα στις κυβερνητικές και εκλογικές αυταπάτες και αναμονή.

Τώρα πρέπει τα σωματεία της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας να ξεπεράσουν αυτές τις λογικές και να μπουν στον αγώνα μαζί με τους εργάτες της «Μαλαματίνας», για τα κοινά αιτήματα όλων των εργαζομένων!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το