Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών κυρίως νεολαίων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου συγκέντρωση καταγγελίας του κυβερνητικού εγκλήματος που έπνιξε στα λασπόνερα την πόλη του Βόλου, κατέστρεψε τα σπίτια και τα καταστήματα εκατοντάδων κατοίκων και οδήγησε στο θάνατο τόσους συνανθρώπους μας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν διάφορες πολιτικές οργανώσεις και αρκετές εκατοντάδες κατοίκων που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα. Η συγκέντρωση μετατράπηκε στη συνέχεια σε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης και με τα συνθήματα που κυριάρχησαν καταγγέλθηκε η κυβερνητική αναλγησία, καθώς και οι τεράστιες ευθύνες των υπευθύνων της περιφέρειας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, που πήρε μέρος στη διαδήλωση με πανό και προκήρυξη. Δημοσιεύουμε την προκήρυξη που μοιράστηκε απ’ τους συντρόφους του κόμματος στη διαδήλωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, Λαέ του Βόλου.

Για μια ακόμα φορά ο τόπος μας δοκιμάζεται σκληρά. Μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα του πράσινου, τώρα η πόλη του Βόλου, το Πήλιο και ολόκληρες συνοικίες της πόλης, βούλιαξαν στα λασπόνερα της τριήμερης ισχυρής κακοκαιρίας. Το ίδιο ισχύει για το Θεσσαλικό κάμπο που για μια ακόμα φορά πλημμυρίζει, καταστρέφοντας χωριά, διαλύοντας τις καλλιέργειες, πνίγοντας μεγάλο αριθμό ζώων και δεκάδες ανθρώπους. Θα συμφωνήσουμε ότι τα φαινόμενα ήταν έντονα και ότι τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν κάθε χρόνο. Όμως συμβαίνουν αρκετά τακτικά και θα γίνονται ακόμα πιο έντονα αφού οι εγκληματικές παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, δημιουργούν όλο και πιο πολλές αιτίες για να οξύνονται οι επιπτώσεις απ’ τα όποια φυσικά φαινόμενα. Πράγματι δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση. Όμως μπορείς να πάρεις μέτρα για να τα αντιμετωπίσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε για μια ακόμα φορά την απάντηση στο νέο έγκλημα. Για όλα φταίει η κλιματική κρίση. Και βρήκε επίσης και τη λύση στο πρόβλημα. Αφού δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση, τι μένει να κάνουμε; Να το βάλουμε στα πόδια! Έτσι λοιπόν ανακάλυψε το περίφημο 112 τον αριθμό της καταστροφής που όταν το δεις στο τηλέφωνο σου πρέπει -κατά τη κυβέρνηση- να το βάλεις στα πόδια αν θέλεις να ζήσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη! Ντροπή και πάλι ντροπή! Λίγο πριν την καταστροφή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός δήλωνε με περισσό θράσος ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία. Ο δήμαρχος Βόλου Μπέος έκανε σόου στους δρόμους της, όταν φυσικά ήταν παρόντα τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ενώ απαγόρευσαν τη κυκλοφορία, καλούσαν τον κόσμο να πάνε στο δήμο για να πάρει νερό. Διαμαρτύρονταν συνεχώς ο δήμαρχος για τη κυκλοφορία στους δρόμους και το 112 καλούσε τον κόσμο να παραμένει στα σπίτια του, όμως κανείς δεν σκέφτηκε να πάρει μία απλή απόφαση, να κλείσει όλες τις επιχειρήσεις και έτσι να μην αναγκαστούν να κινηθούν οι εργαζόμενοι και φυσικά να μην χάσουν το μεροκάματο τους! Τόσο μεγάλη ευαισθησία δείχνουν οι υπεύθυνοι για τους εργαζόμενους! Αίσχος και πάλι αίσχος.

Η κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και της περιφέρειας Θεσσαλίας που πέρα από μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν σ’ αυτόν τόπο παρά μόνο τη καταστροφή. Δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στους εργαζόμενους πέρα από αίμα και δάκρυα. Να καταγγείλουμε τη κυβερνητική πολιτική και το επιτελικό τους κράτος που έχει διαλύσει κάθε κοινωνική δομή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα. Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση όλων των πληγέντων!
  • Να πληρωθούν τα μεροκάματα των εργαζομένων για όσες μέρες είναι κλειστές οι δουλειές!
  • Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το νέο έγκλημα!

Κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ

 

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το