Με οργάνωση από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ έγινε σήμερα παράσταση στο Υ.Ο. στην Αθήνα και στο υπουργείο Μακ-Θράκης στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε ορισμένες πόλεις πχ Χανιά.

Το βασικό θέμα της παρέμβασης ήταν η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων ή my data από 1/4/2021 και μετά από παράταση που πριν λίγες μέρες παρελκυστικά ανακοινώθηκε από 1/7/21 ακριβώς στην αιχμή των φορολογικών δηλώσεων. Η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, της αστυνομοκρατίας των ημερών, και της αρνητικής έως εχθρικής στάσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Τόσο η ομοσπονδία ΠΟΦΕΕ όσο και οι βασικές ενώσεις διοικούνται από συμβιβασμένες δυνάμεις, από διαδρομιστές των υπουργείων και γιεσμεν όλων των κυβερνήσεων.

Στο υπουργείο υπήρξε συνάντηση με ανευθυνουπεύθυνο στέλεχος της διοίκησης, τέθηκαν τα αιτήματα και απλώς δεν δόθηκαν απαντήσεις.

Μετά την ενημέρωση από την αντιπροσωπεία για τα της συνάντησης, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το παρακείμενο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας όπου και διαλύθηκαν.

Διακινείται ωστόσο κείμενο για συγκέντρωση υπογραφών (έχουν ήδη υπογράψει εκατοντάδες) που καταλήγει στα αιτήματα ως εξής:

“Το ελάχιστο που απαιτούμε σήμερα είναι:

  1. Αναστολή εφαρμογής των MY DATA. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και μόνο για τα έσοδα. Απλοποίηση της διαδικασίας για τις μικρές επιχειρήσεις.
  2. Η προθεσμία διαβίβασης στο mydata να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις προθεσμίες ενημέρωσης των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται στα Ε.Λ.Π.
  3. Δωρεάν εκπαίδευση για την εφαρμογή των ΜΥ DATA από το υπουργείο για όλους τους λογιστές. Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης (help desk) για την πλατφόρμα από το υπουργείο.
  4. Επιδότηση των λογιστών και των μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και το στήσιμο της εφαρμογής.
  5. Κατοχύρωση άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους. Ο μήνας Αύγουστος να καθιερωθεί ως μήνας αδείας των λογιστών.”

R

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το