Ανταποκρίσεις

Γιάννενα

Πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα η απεργιακή πανεργατική κινητοποίηση και συγκέντρωση που κάλεσε και το ΕΚ Ιωαννίνων ενάντια στην ακρίβεια, για πραγματικές αυξήσεις και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παρά την απουσία της ΑΔΕΔΥ, η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε ήταν αρκετά μαζική και με παλμό.

Στην συγκέντρωση και στη συνέχεια στην πορεία στο κέντρο της πόλης συμμετείχε με μπλοκ και πανό η ΕΡΓ.Α.Σ. και μοιράστηκε η προκήρυξή της.

*****

Θεσσαλονίκη

Μειωμένη αλλά αξιοπρεπή, δεδομένων των συνθηκών, συμμετοχή είχε η σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία συμμετείχαν και ορισμένα σωματεία του δημόσιου τομέα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε έναν αριθμό κόσμου να βγει στο δρόμο.

Ωστόσο, για ακόμα μια φορά, η πολυδιάσπαση κυριάρχησε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν μειωμένη μαζικότητα και έτσι να διευκολύνεται η κυβέρνηση. Το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε τη συγκέντρωση του μπροστά στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, το ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου και ο α/α χώρος με ορισμένες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις στην Καμάρα.

Η ΕΡΓΑΣ πήρε μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχε στη διαδήλωση που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης. Με το πανό, τα συνθήματα και τα υλικά της ανέδειξε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική.

*****

Ηγουμενίτσα

Με σχετικά μικρή συμμετοχή κόσμου έγινε σήμερα στην Ηγουμενίτσα, στην Πλατεία Δημαρχείου, η απεργιακή συγκέντρωση. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας (ακρίβεια, ανεργία, απολύσεις, Υγεία, Παλαιστίνη) και για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Παρέμβαση στη συγκέντρωση και στην πορεία είχε και η ΕΡΓΑΣ με πανό, το μοίρασμα της Προκήρυξης και της πρόσκλησης για την προσυνεδριακή εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ που θα γίνει αύριο στις 18 Απρίλη, στις 8μμ, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το