Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/3 στις 9:00 το πρωί η παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΙΥΑ) έξω από τα γραφεία της τηλεφωνικής εταιρείας one way στην Καλλιθέα, για την καταγγελία των εκδικητικών απολύσεων (3 από τις αρχές του έτους) στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία.

Μεταξύ των απολυμένων και το μέλος της ΕΡΓΑΣ Ν.Κ., η ενεργός συνδικαλιστική δράση του οποίου καθώς και η συμμετοχή του στις απεργίες την 28η του Φλεβάρη και την 8η Μάρτη, προκάλεσαν δυσανεξία στη διοίκηση της εταιρείας.

Η τελευταία, πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης και εφαρμόζοντας τις διατάξεις των απεργοκτόνων -«εμβληματικών» νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, προχώρησε στις εν λόγω τρομοκρατικές απολύσεις, σπεύδοντας να καρατομήσει όσους ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Πρόδηλος στόχος των αφεντικών της ONE WAY ο εκφοβισμός των εργαζομένων προκειμένου να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς και να επιτευχθεί η πειθήνια υποταγή των συναδέλφων (τους οποίους λαθραία η εργοδοσία αποκαλεί «συνεργάτες της») στη νέα κανονικότητα του εργασιακού μεσαίωνα που προωθεί η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν πέρα από τους εκπροσώπους του ΣΙΥΑ και τους απολυμένους και σύντροφοι της ΕΡΓΑΣ, μοιράζοντας πλατιά την προκήρυξη της παράταξης, όπως και αυτήν του σωματείου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να στέκεται στο πλευρό των απολυμένων, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα τους ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, ενάντια στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας και την καταστρατήγηση των όρων των συμβάσεων εργασίας (ωράριο, αναρρωτικές άδειες, ρεπό), ενάντια στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το