Κυβέρνηση – κεφάλαιο – εφοπλιστές επιδιώκουν να ξεπαστρέψουν με το νομοσχέδιο – έκτρωμα ότι ΄χει απομείνει όρθιο τα τελευταία χρόνια στα εργατικά δικαιώματα.

«Παράνομη» έκρινε απόψε το Πρωτοδικείο Πειραιά την 24ωρη απεργία των ναυτεργατών, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, εκδικάζοντας προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ). Προφανώς βρήκαν ευκαιρία μετά την υπονομευτική στάση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΠ και ΠΑΜΕ να ακυρώσουν την απεργία στις 3 του Ιούνη.

Την απεργία είχαν εξαγγείλει οι διοικήσεις 13 ναυτεργατικών σωματείων, ωστόσο 12 από αυτά αποφάσισαν να συνταχθούν με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και να απεργήσουν στις 10 Ιουνίου και όχι αύριο.

Ένα σωματείο, η ΠΕΝΕΝ, παραμένει αμετακίνητο στη θέση του και θα πραγματοποιήσει κανονικά την 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Καλεί μάλιστα όλους τους ναυτεργάτες να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στο κάλεσμα της στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό και κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα, φορείς και εργατικά σχήματα να «στηρίξουν την 24ωρη απεργία της και όλοι μαζί να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο και εφοπλιστές αλλά και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της ΓΣΕΕ».

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ αμέσως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης

Απεργία ΠΕΝΕΝ
Κυβέρνηση-ΥΕΝ-Εφοπλιστές: Στήνουν σκηνικό καταστολής!

Πριν ακόμη βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης του ΣΕΕΝ να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη και καταχρηστική, το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές οργανώνουν από κοινού την καταστολή της απεργίας!

Στην κατεύθυνση αυτή από νωρίς το απόγευμα ο ΣΕΕΝ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από τη κυβέρνηση και το ΥΕΝ να θέσουν σε δράση τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος προκειμένου να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη!

Την ίδια στιγμή, στενός συνεργάτης του Υπουργού Ε.Ν. σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής του ΥΕΝ θα είναι αύριο σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν για να μη διασαλευτεί η νομιμότητα και ασφάλεια στο λιμάνι!

Σ’ αυτό το άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6, να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας! Πρόκειται για οργανωμένη συντονισμένη επιθετική επιχείρηση εφοπλιστών-κυβέρνησης να εμποδίσουν την άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβάλλοντας καθεστώς βίας, καταστολής και τρομοκρατίας, ώστε να εμπεδωθεί η σιγή νεκροταφείου στις αντιλαϊκές-αντεργατικές τους επιλογές.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πολιτική τους είναι διαμετρικά αντίθετη με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, η πολιτική τους είναι η αιτία των αγώνων που αναπτύσσονται, η πολιτική τους είναι υπόλογη απέναντι στον λαό και την κοινωνία και όχι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων.

Εάν πιστεύουν ότι ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που οραματίζονται  με το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα περάσει για αυτούς «αναίμακτα», είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Μπροστά στη νέα επίθεση που εξελίσσεται ενάντια στο απεργιακό μας δικαίωμα και στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, εκφράζουμε τη σφοδρή εναντίωσή μας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε μέχρι τέλος απέναντι και ενάντια στις απειλές, τους εκβιασμούς και την κρατική τρομοκρατία!

Καλούμε συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα-φορείς και αγωνιστές του κινήματος να δώσουν αύριο το πρωί μαζί μας το αγωνιστικό τους παρόν στο λιμάνι στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΥΓ: Σχετικά με τη δικαστική απόφαση που μάς ανακοινώθηκε πριν από λίγο και η οποία κάνει δεκτή την αίτηση του ΣΕΕΝ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή δεν αλλάζει στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό  μας σχεδιασμό!

Η απάντηση μας είναι μια, πίστη στο προλεταριακό διαχρονικό σύνθημα: Νόμος είναι του δίκαιο του εργάτη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓ.Α.Σ

ΕΡΓ.Α.Σ: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει παράνομη την απεργία της ΠΕΝΕΝ!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Πριν ακόμα φέρει για ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δείχνει τις πραγματικές της επιδιώξεις απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα συνδικάτα, στήνοντας ένα σκηνικό τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών. Η ΠΕΝΕΝ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 3 Ιούνη και δεν συμβιβάστηκε με την ηττοπαθή και συνθηκολόγα γραμμή των ηγεσιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Αντίθετα με τη στροφή 180 μοιρών που επέβαλαν στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αναστέλλοντας την απεργία, η ΠΕΝΕΝ επέμεινε στην αρχική της απόφαση κρατώντας ζωντανή τη σημαία του απεργιακού αγώνα ενάντια στο τερατούργημα της κυβέρνησης.

Για την αμετακίνητη και αγωνιστική της στάση έρχεται τώρα αντιμέτωπη με την κυβερνητική καταστολή και τις διώξεις. Οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου κατέφυγαν στα δικαστήρια για να κηρύξουν την απεργία παράνομη, απαίτησαν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για να ασκήσουν τρομοκρατικές πιέσεις στους ναυτεργάτες ενώ με επιστολή τους προς το ΥΠΕΝ ζητούν την παρουσία δυνάμεων καταστολής την Πέμπτη 3/6 «για τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων».

Αυτές οι αντιδραστικές εξελίξεις αποτελούν προπομπό του νέου αυταρχικού καθεστώτος που θα επιβληθεί εάν περάσει ο αντεργατικός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης. Διαμορφώνουν ένα σκηνικό άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας, προληπτικής καταστολής των κινητοποιήσεων, εκφοβισμού των εργαζομένων προς όφελος της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία της ΠΕΝΕΝ. Εκφράζει την αλληλεγγύη της και στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης! Καλεί σε πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιουνίου!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα συνδικάτα!

Όλοι στον αγώνα!

ΕΡΓ.Α.Σ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το