Την ώρα που ο κορονοϊός έφτασε ορμητικά στην Ελλάδα, και λαμβάνονται άμεσα μέτρα περιορισμού του, η Δημόσια Τηλεόραση επέλεξε να δώσει το λόγο σε έναν κληρικό χωρίς γνώση ιατρικών θεμάτων, ο οποίος λέγει επικίνδυνες ασυναρτησίες.

Την ίδια στιγμή που πολλές χριστιανικές και μουσουλμανικές χώρες περιορίζουν ή και σταματούν τις λατρευτικές συναθροίσεις, στη χώρα μας συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Για άλλη μια φορά να θυμίσουμε ότι ο κύριος λόγος εξάπλωσης του Μαύρου Θανάτου, της πανούκλας, που σκότωσε 120 εκατομμύρια (ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης) μέσα σε 7 χρόνια το Μεσαίωνα, ήταν ότι οι άνθρωποι στριμώχνονταν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν ώστε ο θεός να τους προστατέψει απ’ την αρρώστια, και κόλλαγαν ο ένας τον άλλον πολύ περισσότερο..

Μάνος Σαριδάκης

Ας δούμε το Θέμα αναλυτικά:

Τι και αν ο κορωνοιός έχει μεταδοθεί και στις 4 ηπείρους του πλανήτη σε μικρό χρονικό διάστημα, με την χώρα μας να μετρά ήδη 4 κρούσματα, η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ έφερε ως καλεσμένο / επιστημονικό συνεργάτη στις «Συνδέσεις» τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου, ο οποίος υποστήριξε πως «ο ιός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία ή μετάληψη, γιατί «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία» (!) .

Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ενδεχόμενη απαγόρευση συναθροίσεων σε σινεμά, θέατρα, ακόμη και εκκλησίες, ο ιερέας τόνισε: «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες».

Και το ακόμη πιο φοβερό είναι ότι ενοχλήθηκε κιόλας, όταν μία τηλεθεατής έστειλε ένα εύλογο ερώτημα στο Facebook της εκπομπής, αναφέροντας: «Δηλαδή, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε τίποτα και από την άλλη να ασπαστούμε εικόνες και να κοινωνήσουμε;».

Για να απαντήσει ο ιερέας το εξωφρενικό: «Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες»…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το