Στάση εργασίας την Τρίτη 30 Μάρτη από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στην απόλυση του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχιά.

Στις 12 μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ.

Στην ανακοίνωση η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι,  “η κυβέρνηση απολύει γιατρούς μέσα στην επιδημία”.

“Την Τετάρτη 31 Μαρτίου απολύεται ο γιατρός Κ. Καταραχιάς”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, καθώς “η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιου Σάββα αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως 31/10/2021,  όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη,  για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών”.

Σημειώνουν ότι “είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνηση του στο νοσοκομείο Σωτηρία, επειδή το σωματείο “τόλμησε” να υπερασπιστεί τους συναδέλφους που η διοίκηση καλούσε σε απολογία επειδή “διέπραξαν” το έγκλημα να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους. Στο πρόσωπο του συναδέλφου στοχοποιούνται όλοι όσοι δίνουν καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.

Απαιτούμε να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Εκτός των φορέων από το χώρο της Υγείας, αρκετοί φορείς έχουν ανακοινώσει τη στήριξή τους στην κινητοποίηση και το αίτημά της, τονίζοντας ότι η απόλυση γιατρού εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ έχουν γίνει και παρεμβάσεις στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το