Μετά από δύο συνεδριάσεις, τελικά σήμερα Παρασκευή 26/10, το δικαστήριο   κήρυξε αθώους από κάθε κατηγορία τους 8 εργαζόμενους του σωματείου του δήμου Καλλιθέας. Υπενθυμίζουμε ότι και οι 8 ήταν μέλη του Δ.Σ. του σωματείου και ότι ο μηνυτής ήταν πρώην αντιδήμαρχος που «ενοχλήθηκε» από την ανάρτηση πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο δημαρχιακό μέγαρο και είναι επίσης γνωστός υβριστής των εργαζομένων, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του σωματείου.

Η δίκη έγινε μέσα σε φορτισμένο κλίμα με την παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων στο δήμο και άλλων αγωνιστών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αποκάλυψαν τα πραγματικά αίτια της μήνυσης του πρώην αντιδημάρχου, που δεν είναι παρά μόνο η αντίθεση του με τη μνήμη και το νόημα του πολυτεχνείου, καθώς και η βαθιά αντιδραστική του στάση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων (των τεμπέληδων δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του).

Τελικά το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους και η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό απ’ όλους τους εργαζόμενους που με την παρουσία τους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το