Πριν 13 χρόνια: Ο Κώστας Κατσαφάδος επικεφαλής φοιτητικής ομάδας επιτίθεται και ψεκάζει με πυροσβεστήρα τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Β. Μπένο, προσπαθώντας να διαλύσει τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ. Τα θλιβερά γεγονότα, τα οποία οδήγησαν τον κ. Μπένο στο νοσοκομείο με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2003.
Συγκεκριμένα ο κ. Κατσαφάδος, επικεφαλής μιας πενταμελούς σκληροπυρηνικής ομάδας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου. Μόλις και μετά βίας ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη βοήθεια ορισμένων καθηγητών, κατάφερε να κρατήσει κλειστή την πόρτα της αίθουσας, την οποία επιχειρούσε να παραβιάσει η ομάδα των «γαλάζιων παιδιών». Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν μέσα από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας οι επιτιθέμενοι ψέκασαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου με τον πυροσβεστήρα που βρήκαν στην είσοδο του Πρυτανικού Συμβουλίου! Λίγο αργότερα ο κ. Μπένος λύγιζε από τα σύννεφα καπνού και η ομάδα των ΔΑΠιτών εισερχόταν θριαμβευτικά στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Μία ημέρα αργότερα η ΔΑΠ, «με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, καταδικάζοντας την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία» των πανεπιστημιακών οργάνων.”
‐—–
Σήμερα: ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Κατσαφάδος είναι βουλευτής Α΄ Πειραιώς και αναπληρωτής τομεάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας της νέας δημοκρατίας.

Ο κ. Κατσαφάδος ψήφισε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ώστε επιτέλους να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ανομίας και της βίας της άκρας αριστεράς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το