Να είσαι ο Δημητρακόπουλος, τουτέστιν ποινικολόγος κορυφή, να βγαίνεις σε πρωινή εκπομπή για να υπερασπιστείς την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια λέγοντας πως δεν έχει λόγο να τη φοβηθεί κανείς άλλος πλην των παρανομούντων και να σου βγαίνει ο Μαυροειδάκος, συνδικαλιστής ντεμέκ των ειδικών φρουρών και να λέει την αλήθεια.

Να λέει δηλαδή πως οι αστυνομεύοντες στα πανεπιστήμια θα είναι σε συνεχή επαφή με τα κεντρικά της ασφάλειας, θα αποτελούν τα μάτια της αστυνομίας στις σχολές και σου καταστρέφει το αφήγημα. Ποιος; Ο ειδικός φρουρός. Άστραψε και βρόντηξε ο ποινικολόγος. Μα να μη ντρέπεται ο ειδικός φρουρός να ξεστομίζει αλήθειες; Να ομολογεί παρακολούθηση φοιτητών και πανεπιστημιακών από τα κεντρικά της ασφάλειας;

Κάτι θα ξέρει η Πυργιώτη που κρατούσε αποστάσεις….

Βγήκε στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη για να φέρει το πράγμα στα ίσα του. Και βέβαια υπερασπίστηκε την Πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί οι έμποροι ναρκωτικών είναι μέσα στα πανεπιστήμια και διακινούν το προϊόν τους. Και τώρα θα πάρουν πόδι.

Με όλο το σεβασμό κ. Μπακογιάννη μου, μπορεί να είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω, αλλά τι διαφορά θα έχει αν ο διακινητής πουλάει ουσίες στην είσοδο και όχι στην αυλή; Θα μου πείτε βέβαια πως στην είσοδο μπορεί να τον συλλάβει η αστυνομία.

Και εδώ ρωτώ: Και γιατί δε τον συλλάμβανε μέχρι σήμερα; Γιατί από κάπου πέρασε ο διακινητής για να μπει στις σχολές και από κάπου θα περάσει για να βγει. Γιατί δεν αστυνομεύονται δηλαδή οι είσοδοι από έξω και πρέπει να μπει η αστυνομία μέσα; Ευκολότερο δεν είναι να αστυνομεύεις πέντε – δέκα εισόδους από το να αστυνομεύεις κάποια στρέμματα κτιρίων; Και βέβαια θα μπορούσα να δεχθώ τη λογική της κ. Μπακογιάννη αν τα ναρκωτικά είχαν εξαλειφθεί από τις περιοχές που αστυνομεύονται και γίνεται η διακίνησή τους μόνο μέσα στο πανεπιστήμιο. Αυτό είναι το μοναδικό επιχείρημα που θα μπορούσε να πείσει κ. Μπακογιάννη. Όμως αν το πείτε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Μήπως τελικά η υπόθεση των ναρκωτικών απαιτεί πρωταρχικά διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση και πρακτική; Που φυσικά εσείς δεν είστε διατεθειμένοι να χαράξετε.

Να και ο κ. Στυλιανίδης, που μιλάει για προστασία των πρυτάνεων από βιαιοπραγίες και προστασία των ίδιων των φοιτητών από τραμπούκους. Μα κ. Στυλιανίδη μου ο πρωθυπουργός σας πρόσφατα, στον ανασχηματισμό, τίμησε και με το παραπάνω τέτοιες πρακτικές. Ή μήπως δεν αναφέρεστε σε τσεκούρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις επιθέσεις με πυροσβεστήρα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς;

Αλήθεια τα Πανεπιστήμια δε θα μπορούσαν να έχουν φύλακες αντί για αστυνομικούς; Μα τι λέω… Αυτούς τους απέλυσε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά ο νυν πρωθυπουργός…

Αλέκος Μόσχος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το