Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/01 στα Ιωάννινα στις 12 το μεσημέρι διαδήλωση κατά της απόπειρας καταστρατήγησης του συντάγματος, παράκαμψης του άρθρου 16 και ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε κλίμα εξεταστικής, η συμμετοχή  στην κινητοποίηση από διάφορους φοιτητικούς συλλόγους ήταν μαζική.

Στο τέλος της  διαδρομής της πορείας, οι δυνάμεις της ΚΝΕ θεώρησαν απαραίτητο να διασπάσουν το ενιαίο της διαδήλωσης και να καταλήξει μέρος της πορείας στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ

Η Φοιτητική Πορεία σε ανακοίνωσή της  εδώ και μέρες κάλεσε και θα συνεχίσει να καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συσπειρωθούν στους Φοιτητικούς Συλλόγους, να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις και να βγουν μαζικά στους δρόμους. Με βάση το κάλεσμά της, η Φοιτητική Πορεία πήρε μέρος στη διαδήλωση με διακριτό και δυναμικό μπλοκ, με πανό και με συνθήματα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για δημόσια δωρεάν παιδεία.

Το φοιτητικό κίνημα, όπως και το 2006-7, έτσι και τώρα πρέπει να βγει σε μαζικό αγώνα, σε διαδηλώσεις και καταλήψεις. Πρέπει να ξαναδώσει την απάντησή του. Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε ότι μπορεί να νικάει! Και αυτό πρέπει να ξανακάνει τώρα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το