Στους δρόμους και πάλι βρέθηκαν σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που προχώρησαν σε δυναμικές διαδηλώσεις από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από τα Ιωάννινα μέχρι την Κρήτη και την Κομοτηνή καταγγέλλοντας τους νόμους Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν. 

Βασικό αίτημα είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η ανατροπή των νόμων Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για την άγρια αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών. 

φοιτητική πορεία

Η πορεία στην πρωτεύουσα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνέχισε στη Βουλή με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν δυναμικά συνθήματα, όπως τα εξής: “εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη”, «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και να τραγουδούν Χικμέτ – Μικρούτσικο: «είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε». «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως» γράφει ένα από τα πλακάτ.

Εκπαιδευτικός Όμιλος Φοιτητική Πορεία

Με μαζικό μπλοκ συμμετείχε στην πορεία από κοινού ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία

Εκπαιδευτικός Όμιλος και Φοιτητική Πορεία

Το φοιτητικό κίνημα διαμαρτύρεται τους τελευταίους μήνες για τις αλλαγές στην Παιδεία, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και φοιτητών – μαθητών.

Εκπαιδευτικός Όμιλος και Φοιτητική Πορεία

Η νέα κινητοποίηση γίνεται μία μέρα μετά την προκλητική παρουσία ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ έξω από το Πάντειο κατά τη διάρκεια συνέλευσης φοιτητών και δύο 24ωρα μετά την επιχείρηση – φιάσκο της αστυνομίας να «χτυπήσει» τη φοιτητική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το