Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος

Palestinian community in Greece

Τρομοκρατία δεν είναι η αντίσταση. Τρομοκρατία είναι η κατοχή

Ο Παλαιστινιακός λαός γράφει σήμερα μια νέα ηρωική σελίδα στην ένδοξη ιστορία του, και δίνει μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας, θάρρους, γενναιότητας κι αποφασιστικότητας απέναντι στην παράνομη, εγκληματική και βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και στο επαίσχυντο ισραηλινό απαρτχάιντ.

Ολόκληρος ο Παλαιστινιακός λαός, στην κατεχόμενη πατρίδα μας και στη διασπορά, αισθάνεται περήφανος για το κατόρθωμα της Παλαιστινιακής αντίστασης, που κατάφερε σήμερα να ανταποδώσει στον ισραηλινό κατακτητή έστω μια γεύση από τα όσα διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού εδώ και 75 χρόνια.

Η αντίσταση που ασκεί ο Παλαιστινιακός λαός, στο πλαίσιο του δίκαιου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του, είναι και νόμιμη και θεμιτή, και κατοχυρώνεται από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ κι από το διεθνές δίκαιο.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση δεν είναι τρομοκρατία.

Τρομοκρατία είναι η Ισραηλινή κατοχή.

Τρομοκρατία είναι οι καθημερινές εν ψυχρώ δολοφονίες αντρών, γυναικών, παιδιών και γερόντων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Τρομοκρατία είναι οι καθημερινές συλλήψεις, φυλακίσεις και διοικητικές κρατήσεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από το 1967 μέχρι και σήμερα.

Τρομοκρατία είναι ο επι 15 χρόνια παράνομος αποκλεισμός της Γάζας, μετατρέποντας μια μικρή λωρίδα γης στη μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή του πλανήτη, με δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους μέσα.

Τρομοκρατία είναι η καθημερινή ταπείνωση των Παλαιστινίων στα δεκάδες σημεία ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετατρέποντας την απλή μετάβαση από χωριά και πόλεις σε πολύωρο καθημερινό εφιάλτη για τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Τρομοκρατία είναι η απαγόρευση πρόσβασης των Παλαιστινίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών, για προσευχή στους ιερούς ναούς τους στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Τρομοκρατία είναι η καθημερινή υφαρπαγή της γης μας από τους Εβραίους εποίκους, που ήρθαν από Αμερική κι Ευρώπη για να εγκατασταθούν στους παράνομους εποικισμούς στα κλεμμένα και κατεχόμενα εδάφη της πατρίδας μας.

Η τρομοκρατία αυτή σε βάρος του λαού μας ασκείται επίσημα από το ισραηλινό κράτος εδώ και δεκαετίες.

Η ισραηλινή κοινωνία δεν είναι ούτε αθώα ούτε άμοιρη ευθυνών της πολιτικής των κυβερνήσεων της.

Όλοι οι Ισραηλινοί πολίτες άνω των 18 ετών, άντρες και γυναίκες, υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό για τρία χρόνια, και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αργότερα ως έφεδροι.

Η Ισραηλινή κοινωνία είναι συνένοχη στα εγκλήματα της κατοχής εναντίον του λαού μας.

Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι πολεμοχαρής. Αντίθετα, είμαστε φιλειρηνικός λαός με βαθιές ιστορικές ρίζες και μεγάλη συμβολή στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Ασκούμε το νόμιμο δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα απέναντι σε μια πολεμική μηχανή που έχει την απεριόριστη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων σε Αμερική κι Ευρώπη.

Διεξάγουμε ένα νόμιμο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα όπως έκαναν τόσοι άλλοι λαοί, και που χαρακτηρίστηκαν κι εκείνοι ως τρομοκράτες.

Και μας λυπεί ιδιαίτερα ότι ορισμένες κυβερνήσεις σήμερα χαρακτηρίζουν κάθε αντιστασιακή πράξη των Παλαιστινίων ως τρομοκρατία, ξεχνώντας την πρόσφατη ιστορία των ίδιων των λαών τους που είχαν χαρακτηριστεί ως τρομοκράτες στη διάρκεια των δικών τους ηρωικών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων ενάντια σε αποικιοκρατικές δυνάμεις και σε δυνάμεις ξένης κατοχής.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Και ο παλαιστινιακής λαός θα συνεχίσει τον ηρωικό του αγώνα μέχρι να κατακτήσει την ελευθερία του, και να ζήσει κυρίαρχος στο ανεξάρτητο κράτος του, σε συνθήκες καλής γειτονίας, φιλίας και ειρήνης με όλους.

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το