Συστήνεται από την Παλαιστινιακή Ένωση Δημοσιογράφων Palestinian Journalists Syndicate – PJS – نقابة الصحفيين الفلسطينيين Επιτροπή Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης Εγκλημάτων της Ισραηλινής Κατοχής σε Γάζα και Δυτική Όχθη και των μεροληπτικών πρακτικών των δυτικών ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει (google translate):

Δημοσιογράφοι εγκαινιάζουν την επιτροπή παρακολούθησης των ισραηλινών κατοχικών εγκλημάτων και προαναγγέλλουν μια συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για να ανακοινωθεί η τεκμηρίωση των μεροληπτικών πρακτικών των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης Εγκλημάτων της Ισραηλινής Κατοχής πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση υπό την προεδρία του Khaled Al-Balshi, με τη συμμετοχή μελών του συνδικαλιστικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης.

Διερεύνησαν τη συνέχιση των ισραηλινών κατοχικών εγκλημάτων κατά δημοσιογράφων στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το νότιο Λίβανο, καθώς και τα στοιχεία της άμεσης στόχευσης δημοσιογράφων στο πεδίο κατά τη διάρκεια της κάλυψης του πολέμου και της στόχευσης σπιτιών δημοσιογράφων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο επικεφαλής των δημοσιογράφων εξέτασε τις επικοινωνίες και την αλληλογραφία, που έχει κάνει με διεθνείς οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα της προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου, και επέστησε τη σημασία των όσων έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τη στόχευση δημοσιογράφων στο νότιο Λίβανο.

Ο επικεφαλής των δημοσιογράφων εξέτασε την κατάρρευση της αρχής της ουδετερότητας στη συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων, των ευρωπαϊκών και αμερικανικών τηλεοπτικών καναλιών, που υιοθετούν πλήρως την ισραηλινή αφήγηση των γεγονότων, καθώς και τη γλώσσα της ακροδεξιάς κυβέρνησης στο Ισραήλ, και επανεξέτασε τα φαινόμενα των παραπλανητικών συνθημάτων των δυτικών μέσων ενημέρωσης, όπως το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και το δικαίωμα αυτοάμυνας.

Η αρχική αφήγηση σε αυτή τη σύγκρουση είναι ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής που πνίγει τους Παλαιστίνιους στην Δυτική και τη Γάζα, και μια ζωντανή συνείδηση δεν μπορεί να πει ότι το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει περιλαμβάνει το δικαίωμά του να καταλαμβάνει εδάφη άλλων.

Ο Balshi σημείωσε ότι το Ισραήλ σκόπιμα παραπλανά τον κόσμο μετά την Απόφαση Διχοτόμησης, που ιδρύθηκε από την κατοχική οντότητα το 1947, κατά παράβαση όλων των εθνικών ψηφισμάτων που ψηφίστηκαν στη συνέχεια.

Η επιτροπή παρακολούθησης των ισραηλινών κατοχικών εγκλημάτων αποφάσισε να δημιουργήσει ομάδες για τεκμηρίωση σε διάφορες ξένες γλώσσες και να καλέσει δημοσιογράφους και ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν σε αυτήν παρακολουθώντας τις καταχρήσεις που συμβαίνουν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και την αυστηρή προκατάληψη που ασκείται στην κάλυψη του πολέμου στη Γάζα.

Ο επικεφαλής των δημοσιογράφων Khaled Al-Balshi κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου αύριο, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι, παρουσία τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της πρώτης παρακολούθησης αντιεπαγγελματικών πρακτικών στα δυτικά μέσα ενημέρωσης μετά την κήρυξη του πολέμου στη Γάζα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το