Ο παλαιστινιακός αραβικός λαός στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, στις χώρες της εξορίας και στις περιοχές προσφυγιάς και διασποράς, στέκεται ακλόνητος και ενωμένος στις 30 Μαρτίου 2023, μνημονεύοντας την αιώνια Ημέρα της Γης, 47 χρόνια μετά από αυτή την αθάνατη ιστορική αναμέτρηση, για να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τον επαναστατικό μας δρόμο της απελευθέρωσης. Αυτήν την ημέρα, ανανεώνουμε τη διαθήκη πίστης στους μάρτυρες, τους τραυματίες και τους αιχμαλώτους, και ο παλαιστινιακός λαός δηλώνει για άλλη μια φορά την προσήλωσή του στην πατρίδα του, την Παλαιστίνη, όλη την Παλαιστίνη, το ιερό του δικαίωμα να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ελευθερώσει τη γη της Παλαιστίνης, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα.

Η 30η Μαρτίου 1976 θα παραμείνει μια ημερομηνία χαραγμένη στην παλαιστινιακή και αραβική λαϊκή μνήμη ως φωτεινό και ανεξίτηλο επαναστατικό σημάδι από την ιστορία του αγωνιζόμενου λαού μας. Η Ημέρα της Γης γεννήθηκε μετά την απόπειρα της σιωνιστικής κατοχής να κατάσχει χιλιάδες dunums παλαιστινιακών εδαφών στα κατεχόμενα του 1948. Ο λαός μας απάντησε με πλήρη απεργία, λαϊκές πορείες και διαδηλώσεις που έγιναν στη Γαλιλαία, στο Τρίγωνο και στη Νεγκέβ, όπου αντιμετώπισαν δυνάμεις κατοχής που επιτέθηκαν σε αυτές τις διαδηλώσεις, στις οποίες 6 Παλαιστίνιοι έγιναν μάρτυρες. Από εκείνη την ημέρα, η Ημέρα της Γης έγινε μια μέρα κατά την οποία ο παλαιστινιακός λαός, μαζί με τους φίλους της Παλαιστίνης και τις δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις του κόσμου, θυμούνται αυτούς τους μάρτυρες ενώ αντιμετωπίζουν την επεκτατική Σιωνιστική αποικιοκρατία.

Η Ημέρα της Γης παραμένει ένα αθάνατο ορόσημο αγώνα στο δρόμο για την επιστροφή, την απελευθέρωση και την ελευθερία από τα δεσμά της σιωνιστικής αποικιοκρατίας. Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, οι μάζες του παλαιστινιακού μας λαού ευθυγράμμισαν ξανά την πυξίδα του αγώνα και χάραξαν με αίμα και θυσία το νόημα της γης και τη θέση της στον αγώνα, και στη μνήμη ολόκληρου του αραβικού λαού από τον ωκεανό ως στον Κόλπο.

Σήμερα ο λαός μας προχωρά προς τα πεδία της άμεσης αντιπαράθεσης με τις εχθρικές δυνάμεις με απαράμιλλη αποφασιστικότητα, ανδρεία και θάρρος. Μας υπενθυμίζεται, τόσο από φίλο όσο και από εχθρούς, ότι οι παλαιστινιακές μάζες, ο λαός μας στην κατεχόμενη Παλαιστίνη το 1948, προχωρούσαν και εξακολουθούν να προχωρούν στις πρώτες τάξεις για την αντιμετώπιση του ρατσιστικού σχεδίου αποικιοκρατίας των σιωνιστών εποίκων.

Έχουν περάσει πάνω από τεσσεράμισι δεκαετίες από εκείνη την ιστορική αναμέτρηση. Πριν και μετά, ο λαός μας, στην πατρίδα και στη διασπορά, έδωσε δεκάδες μάχες αντιμετωπίζοντας την πολιτική του αφανισμού, της εκκαθάρισης και του Ισραηλιτισμού. Οι πρωτοπορίες του εξακολουθούν να αγωνίζονται στη Ναζαρέτ, τη Χάιφα, τη Νακάμπ, τη Γιάφα και την Άκα, αντιμετωπίζοντας την πολεμική μηχανή της αποικιοκρατίας, του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Την πρώτη Μαρτίου, το Masar Badil, το Παλαιστινιακό Κίνημα Εναλλακτικού Επαναστατικού Μονοπατιού κάλεσε όλες τις οργανώσεις και τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν εκτενώς στην οργάνωση της εκστρατείας «Πορεία για την Παλαιστίνη» προκειμένου να υπερασπιστούν τον λαό και τη γη της Παλαιστίνης, να στηρίξουν το κίνημα των κρατουμένων, και να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα και τις πολιτικές της ρατσιστικής σιωνιστικής αποικιακής οντότητας σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Αυτή η εκστρατεία τόνισε επίσης τη σημασία της πίστης στον λαό μας μέσω της ευρείας λαϊκής συμμετοχής στην έναρξη της «Διεθνούς Εκστρατείας για την Απελευθέρωση των Σωμάτων των Μαρτύρων», τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας» και τις δραστηριότητες της 47ης επετείου της « Ημέρα της Αιώνιας Γης».

Το κίνημά μας τόνισε ότι ο μήνας Μάρτιος 2023 είναι ένας σημαντικός σταθμός για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες που οργανώνει η Κινητοποίηση Παλαιστινίων Γυναικών Alkarama για την ανάδειξη του αγώνα των Παλαιστινίων και των Αράβων γυναικών για την υπεράσπιση της γης, του λαού και της αντίστασης και για την προστασία της Παλαιστινιακής ταυτότητας και μνήμης.

Το κίνημά μας συμμετείχε με διάφορες παλαιστινιακές και αραβικές ομάδες, φοιτητικά και νεανικά κινήματα σε πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά ιδρύματα και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη της ιστορικής μάχης που έδωσε το κίνημα των Παλαιστινίων κρατουμένων στην αντιμετώπιση των πολιτικών του εγκληματία φασίστα Ben Gvir. Αυτό αντανακλούσε μια άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα που απηύθυνε η ηγεσία του κινήματος των κρατουμένων στις σιωνιστικές φυλακές, με πολλές δραστηριότητες για την υποστήριξη του κινήματος των κρατουμένων που οργανώθηκε από το Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network, ειδικά στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική.

Και μόλις χθες, 29 Μαρτίου 2023, σιωνιστικές και φασιστικές οργανώσεις κινητοποίησαν τους υποστηρικτές, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για να «προειδοποιήσουν» ενάντια σε αυτό που αποκαλούσαν «εξτρεμιστική ρητορική που υιοθετήθηκε από το Masar Badil, Κίνημα Παλαιστινιακού Εναλλακτικού Επαναστατικού Μονοπατιού και των οργανώσεων που συμμετέχουν σε αυτό». Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στους στόχους που επιβεβαιώσαμε κατά την έναρξη του κινήματος. Δεν υπάρχει χώρος για συνύπαρξη με τον Σιωνισμό και τον ρατσισμό και δεν υπάρχει χώρος για τη Σιωνιστική οντότητα, τους θεσμούς της και το αποικιακό της καθεστώς ούτε σε μια ίντσα της κατεχόμενης γης μας από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα.

Σήμερα, ανανεώνουμε την έκκλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τις δραστηριότητές μας και τα καθήκοντά μας και να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις εταιρείες και τους θεσμούς που εμπλέκονται στο έγκλημα της λεηλασίας και της κλοπής παλαιστινιακών και αραβικών εδαφών, ειδικά εκείνων που δραστηριοποιούνται διεθνώς για την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση έργων στη Νακάμπ, την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη, το Συριακό Γκολάν και ολόκληρη την κατεχόμενη γη της Παλαιστίνης.

Ζήτω η Ημέρα της Γης

Δόξα στους μάρτυρες…και η νίκη θα έρθει για τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό μας!

Παλαιστινιακό Κίνημα Εναλλακτικού Επαναστατικού Μονοπατιού

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το