Και φκιάστε το κιβούρι μου, φαρδύ, πλατύ να γένει,
να στέκω ορθός να πολεμώ, και δίπλα να γεμίζω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, η Ευρώπη (εντός και εκτός ΕΕ), μετράει πάνω από 1.000.000 νεκρούς από τον κορονοϊό. Στις χώρες αυτές, κατά πολύ πλουσιότερες από τη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, οι άρχουσες τάξεις έχουν γράψει τους λαούς στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Μέσα σε 16 μήνες και ενώ υπάρχουν, πια, εμβόλια και φάρμακα για τον κορονοϊό, επιλέγουν να έχουν τόσους νεκρούς, όσους ένας πολύμηνος πόλεμος, προτάσσοντας τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Οικονομικά, η μπίζνα πάει πολύ καλά. Όταν άρχισε η αγορά εμβολίων για την ΕΕ, πέρσι, η τιμή του ακριβότατου εμβολίου, τής και γερμανικών συμφερόντων Phizer, ήταν 12 ευρώ. Σήμερα, η ίδια η ΕΕ πληρώνει στην ίδια εταιρεία 19,50 ευρώ, για κάθε εμβόλιο. Πρόσθεσε κάποιο καινούργιο σωτήριο υλικό η εταιρεία στο εμβόλιο; Όχι. Πρόσθεσε κάποιο ακριβό άρωμα, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στους εμβολιαζόμενους; Όχι. Μήπως το έβαλε σε χρυσό μπουκαλάκι, που το χαρίζουν μετά στους χρήστες; Όχι.

Ναι! Γνωστόν! Είναι ο καπιταλισμός. Μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της ΕΕ, ακόμα και η σκέψη να παραγγελθούν άλλα εμβόλια, όπως το ρωσικό Sputnik V, αντιμετωπίζεται σαν εχθρική ενέργεια που προξενεί ακόμα και πτώσεις κυβερνήσεων. Για το κινέζικο εμβόλιο δε συζητάμε, αυτό θα έρθει με τα …πόδια από την Κίνα και θα αργήσει πολύ.

Ο παραδειγματισμός λειτουργεί. Κυρίως προς τους τρίδουλους της ΕΕ, που περιμένουν υπομονετικά να λήξει, αν λήξει ο πόλεμος των φαρμακοβιομηχανιών, για να αγοράσουν εμβόλια για τον πληθυσμό των χωρών τους, που τον θερίζει ο κορονοϊός. Εξέχουσα θέση στους τρίδουλους έχει και ο Κούλης. Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, στις 2 Απρίλη, τοποθετήθηκε για την πιθανότητα να αγοράσει η χώρα εμβόλια, εκτός ΕΕ. Χαρείτε τον «ηγέτη» της Ελλάδας σε μια αποκρουστική αποστροφή του λόγου του: «Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας, και θα κλείσω με αυτή την παρατήρηση, υπάρχει μια σατανική σκέψη. Η σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία. Όπου ο τέως συνάδελφός μου Πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο «Sputnik», έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας φοβάμαι ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι».
Πίσω μου σ’ έχω σατανά.

Το να αγοράσει η χώρα εμβόλια, από οπουδήποτε, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, για να πάψουν να πεθαίνουν οι Έλληνες σε καιρό ειρήνης, είναι μια σατανική σκέψη; Και σε ποιον δε θα κάνει το χατήρι να πέσει η ανίκανή του κυβέρνηση. Στον Τσίπρα που αν ήταν κυβέρνηση δε θα έκανε τίποτα διαφορετικό, σεβόμενος τις «συμφωνίες με τους εταίρους μας»; Ή στους 9.000 και πάμε παραπάνω ΝΕΚΡΟΥΣ, που μετράει η χώρα; Μα καλά ποιος ηλίθιος τον συμβούλευσε να φανερώσει πως η καρέκλα του μετράει περισσότερο από όλους εμάς;

Το πάνω απ’ όλα η Ελλάδα ξεχάστε το. Τα πράγματα είναι καθαρά και προπάντων ωμά.
Οι εγκληματίες όμως δεν ενδημούν μόνο στην Ευρώπη. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τη Βραζιλία, έχει φθάσει μέχρι στιγμής (στοιχεία 13/4/2021) τους 354.617 νεκρούς επί συνόλου 13,5 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, τα οποία μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα. Σε αυτή τη χώρα, οι ΗΠΑ αποδέχτηκαν, επίσημα, πως ασκούσαν πιέσεις να μην αγοράσει το ρώσικο εμβόλιο. Για την «αντιμετώπιση επικίνδυνων επιρροών στην Αμερική»!!!
Εγκληματίες. Εγκληματίες πολέμου.

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το