Ένα δίχρονο παλαιστίνιο νήπιο, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινό στρατιώτη κατοχής, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, αναφέρει το Middle East Monitor.

Ο Μουχάμαντ Χαϊθάμ Αλ-Τιμίμι πυροβολήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Nabi Saleh, βόρεια της Ραμάλα, ενώ καθόταν σε ένα αυτοκίνητο με τον 40χρονο πατέρα του μπροστά στο σπίτι τους. Ο Μουχάμαντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheba του Ισραήλ με ελικόπτερο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του, ο οποίος πυροβολήθηκε στο χέρι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ραμάλα.

Η Γενική Αρχή Πολιτικών Υποθέσεων της Παλαιστίνης δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη διευθετήσεις για τη μεταφορά της σορού του παιδομάρτυρα Μουχάμαντ Χαϊθάμ Αλ-Τιμίμι στο ιατρικό συγκρότημα της Παλαιστίνης στη Ραμάλα».

Στη συνέχεια η σορός του θα παραδοθεί στους οικείους του και θα κηδευτεί αύριο στο νεκροταφείο του χωριού.

Η Χαμάς έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Μουχάμαντ, λέγοντας: «Τα συνεχή εγκλήματα της κατοχής εναντίον των παιδιών μας, το τελευταίο από τα οποία είναι το παιδί Ταμίμι, του οποίου η αθώα παιδική ηλικία δολοφονήθηκε από την κατοχή», και απαιτεί να μπει η σιωνιστική οντότητα σε μαύρη λίστα και να εργαστούν ώστε να την κρατήσουν υπεύθυνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της κατά των Παλαιστινίων.

Με τον θάνατο του Μουχάμαντ, ο αριθμός των παιδιών-μαρτύρων που έχουν σκοτωθεί από τον στρατό κατοχής από τις αρχές του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 28.

πηγή: Kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το