ΠΑΤΡΑ

Όπως κάθε χρόνο στην Πάτρα έλαβαν χώρα οι καθιερωμένες τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κεντρικό σημείο αποτελεί ο ιστορικός χώρος του Παραρτήματος στο κέντρο της πόλης, ο οποίος αν και την υπόλοιπη χρονιά ρημάζει από την εγκατάλειψη, αυτές τις ημέρες συγκεντρώνει κόσμο.

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο φετινός εορτασμός είχε διαφορά σε σχέση με πέρυσι, καθώς η χώρα βρισκόταν σε lockdown. Τότε το Ε.Κ. Πάτρας (ΠΑΜΕ) παρόλο που είχε καλέσει σε σύσκεψη διάφορα σωματεία στην οποία λόγο είχαν οι μονάχα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι (η πλειοψηφία τους ανήκει στο ΠΑΜΕ) και είχαν αποφασίσει για κινητοποιήσεις την 17η, την τελευταία στιγμή ακύρωσαν την κινητοποίηση για λόγους δήθεν υγειονομικούς. Αυτή η τακτική φυσικά ενίσχυσε το κυβερνητικό αφήγημα της καταστολής και της τρομοκρατίας με αφορμή τον COVID. Φέτος, λοιπόν,  παρόλο που τα κρούσματα και οι νεκροί από COVID είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι, ο Δήμος Πατρέων (Λαϊκή Συσπείρωση) και το Ε.Κ. Πάτρας κράτησαν άλλη γραμμή. Φυσικά, όχι μόνο δεν λογοδότησαν για την στάση τους, αλλά για να εξυπηρετήσουν πάλι την κυβέρνηση εφάρμοσαν την γνωστή διασπαστική τακτική και στην πόλη έγιναν δύο πορείες. Στο τυχοδιωκτισμό αυτό αρωγοί στάθηκαν η Παρέμβαση και ένα κομμάτι των ΕΑΑΚ.

Παρόλο λοιπόν που ο κόσμος διασπάστηκε σε δύο πορείες, η συμμετοχή ήταν αρκετά καλή και τα πράγματα κύλησαν ομαλά με εξαίρεση κάποια μικροεπεισόδια στο τέλος. Οι σύντροφοι και συναγωνιστές του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχαν στην πορεία με δικό τους μπλοκ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το