Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι θάνατοι στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όσο παραμένει το διογκούμενο προσφυγικό – μεταναστευτικό φαινόμενο.

Περίπου 1.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος, στη Μεσόγειο, με τα ανεπίσημα στοιχεία μάλιστα να καταδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Λέσβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΔΟΜ σήμερα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών μεταναστών στη θάλασσα ανέρχεται σε 994 – μεταξύ των οποίων και παιδιά. 

Παράλληλα, ο ΔΟΜ συνεχίζει να προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για 40 μετανάστες, των οποίων αγνοείται η τύχη τους, μετά από ναυάγιο που έλαβε χώρα ανοιχτά του Μαρόκο στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. 

Πρόκειται για την έκτη διαδοχική χρονιά που πάνω από 1.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ενώ στη διάρκεια όλων αυτών των έξι ετών οι θάνατοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 15.000. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έκανε γνωστό ότι το 2019 περισσότεροι από 63.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη, μέσω της Μεσογείου. 

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το