Η επιστήμη για την κλιματική αλλαγή είναι δόγμα που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της Δύσης και την ενίσχυση της Κίνας, έχει γράψει ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ερνέστο Αραούχο.

Ο άνθρωπος που θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας στην κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρο έχει αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή συνωμοσία μαρξιστών που θέλουν να βλάψουν τις Δυτικές οικονομίες προς όφελος της Κίνας, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο 51χρονος διπλωμάτης, είναι θερμός υποστηρικτής του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αποσύρει την Ουάσιγκτον από την συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Αραούχο έχει προβεί και σε άλλους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς, όπως αναφέρει το αφιέρωμα της «Guardian».

Έχει κατηγορήσει την απερχόμενη κεντροαριστερά κυβέρνηση της Βραζιλίας ότι επιδιώκει να ποινικοποιήσει το σεξ και την τεκνοποίηση με το επιχείρημα ότι «όλα τα βρέφη απειλούν τον πλανήτη διότι αυξάνουν τις εκπομπές άνθρακα».

Έχει επίσης κατηγορήσει την κεντροαριστερά ότι προσπαθεί να καταστήσει παράνομο το κόκκινο κρέας, το πετρέλαιο, τα κλιματιστικά και τις ταινίες της Ντίζνεϊ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το