Την αντίθεσή του εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας για τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου σε παράσταση της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνι Γεωργιάδη. Παραθέτουμε την επιστολή.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων εκφράζει την αντίθεσή του στην συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας στην παράσταση της Ελληνικής Αγωγής το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

H «Ελληνική Αγωγή» αυτοπροσδιορίζεται σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Η συμμετοχή του σχολείου μας αποτελεί άμεση διαφήμιση, προώθηση και στήριξη της συγκεκριμένης εταιρείας-επιχείρησης.

Το ΔΣ του Συλλόγου διαφωνεί με κάθε είδους συμμετοχή σε εκδηλώσεις εταιρειών/φορέων που με οποιονδήποτε τρόπο εκφράζουν αντιεπιστημονικές και αντιδραστικές αντιλήψεις. Γιατί αυτές οι απόψεις προάγονται, από τη διδαχή περί ελληνικής άριας φυλής και Έλληνες πρωτανθρώπους πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, από την Ελληνική Αγωγή και η απόφαση για την παρουσία μαθητών του Σχολείου μας από τη διεύθυνση και εκπαιδευτικούς προκαλεί σοβαρό προβληματισμό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να σταθεί απέναντι σε αντιδραστικές θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας που στοίχισαν και στοιχίζουν πολέμους, δολοφονίες και αποκλεισμούς.

Η θέση μας είναι ενάντια σε κάθε διάκριση που αφορά οικονομική θέση, χρώμα, φυλή, γλώσσα, θρησκευτικό ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η τέχνη και ο πολιτισμός ενώνουν τους ανθρώπους, είναι έκφραση αλληλεγγύης, προωθούν τον ανθρωπισμό και την συνεργασία.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αθήνας

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/370396_progennitiki-agogi-skandalodes-ypoyrgos-na-proothei-tin-epiheirisi-toy-meso-toy

https://www.alfavita.gr/koinonia/331453_anaparastasi-mahis-me-ti-symmetohi-mathiton-apo-ekpaideytirio-toy-adoni-georgiadi

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/370041_elliniki-agogi-party-sto-twitter-gia-tin-egkrisi-toy-programmatos

Για το ΔΣ του συλλόγου γονέων,

Γιάννα Χριστοπούλου (Πρόεδρος) τηλ. 6974500119

Κατερίνα Μαργαρίτη (Γ. Γραμματέας) τηλ, 6940130686

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το