Καμία δικαιολογία και καμία εκ των υστέρων φραστική καταδίκη δεν μπορεί να σβήσει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το αίσχος που εκτυλίχθηκε στις 7 Απρίλη με την ομιλία του Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στην ιστορία γράφτηκε πως στις 7 Απρίλη το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έδωσαν βήμα στο Ζελένσκι, στον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ αλλά ακόμα και στους εκπροσώπους του ναζιστικού τάγματος «Αζόφ». Και σαν να μην ήταν αρκετά μεγάλη προσβολή και πρόκληση για τον ελληνικό λαό η παρουσία των εγκληματιών νεοναζί στο κοινοβούλιο, από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ χειροκρότησαν τους φασίστες.

Η δήθεν ηχηρή αποχώρηση του Φίλη -και άλλων δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- από την αίθουσα της Βουλής την ώρα που μιλούσε ο νεοναζί «μαχητής» του Αζόφ, δεν μπορεί να περισώσει την κατάσταση ούτε να αποσείσει τις βαριές πολιτικές ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα διαδραματίστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε από την αρχή την παρουσία της μαριονέτας των Αμερικανών στο κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και παρά τις όψιμες και εκ των υστέρων καταγγελίες, η ιστορία έγραψε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στάση πειθήνιας προσαρμογής στην απαίτηση των Αμερικάνων, οι οποίοι άλλωστε παρήγγειλαν την φρικαλέα παράσταση στο κοινοβούλιο.

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα σε ποια «πλευρά της ιστορίας» στέκεται μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καθημερινά καταθέτει τα διαπιστευτήριά του στους Αμερικανο-νατοϊκούς και στην ΕΕ, εξωραΐζοντας με προκλητικότητα τα ακραία επιθετικά τους σχέδια, αναγορεύοντας το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ ως τους εγγυητές της «ελευθερίας και της δημοκρατίας». Από τη μια πλευρά καταγγέλλει μονομερώς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και από την άλλη δίνει άλλοθι και νομιμοποιεί την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ. Πρόκειται για τη συνέχεια της πολιτικής τής εξάρτησης και της ακόμα πιο σφιχτής πρόσδεσης στο Αμερικανο-νατοϊκό άρμα που υπηρετεί πιστά, λαμβάνοντας μάλιστα τα εύσημα από τον Πάιατ, τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ στη χώρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε με νόημα πως «η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας» ξεκίνησε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ με την «αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας» έστρωσε το έδαφος στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία σήμερα μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο – ορμητήριο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Δεν πρέπει, έτσι, να αναρωτιέται κανείς που ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπονται σε χειροκροτητές του Ζελένσκι. Θα κάνουν ό,τι τους υπαγορεύουν τα ξένα αφεντικά τους.

Και όλα αυτά γίνονται στο φόντο της ξέφρενης κούρσας της ακρίβειας που βυθίζει το λαό στη φτώχεια και την απόγνωση, βλέποντας το εισόδημά του να εξανεμίζεται. Μπροστά στο κύμα της ακρίβειας και της φτώχειας που σαρώνει τα εργατο-λαϊκά στρώματα, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη δημαγωγία για να εντείνει την κυβερνητική φθορά. Ειδικά στο μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στην ενέργεια, που αντιμετωπίζουν όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγεί ασύστολα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ για την «βίαιη απολιγνιτοποίηση» της χώρας, που βαθαίνει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας. Όμως ως κυβέρνηση εγκαινίασε αυτήν ακριβώς την πολιτική που οδήγησε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, που παρέδωσε στα αρπακτικά όλο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και οδήγησε στο βάθεμα αυτής της ενεργειακής εξάρτησης, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει τώρα πολύ ακριβά ο λαός μας.

Στο ίδιο φόντο της φτώχειας και της ακρίβειας η φθορά της ΝΔ είναι πλέον φανερή, ενώ έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Το βάθος και η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής συσσωρεύει τη λαϊκή οργή. Για να απορροφηθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί και να αποτρέψουν συνθήκες πολιτικής αστάθειας, τα αστικά επιτελεία «επεξεργάζονται» σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας των κύριων αστικών κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε απέκλειε κατηγορηματικά την όποια συνεργασία με τη ΝΔ, τώρα χαμηλώνει τον πήχη και ανοίγει πόρτες μιας μελλοντικής συνεργασίας με τον όρο πως δεν θα συμμετάσχει σε αυτή ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Πρόκειται για σενάρια που στόχο έχουν να εγκλωβίσουν τη διογκούμενη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να σταθεροποιήσουν το πολιτικό σκηνικό που αρχίζει να κλυδωνίζεται από τις συνέπειες που φέρνει στο λαό το μέγεθος και η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνονται οι πολιτικές διεργασίες για την πλήρη μετατροπή του σε ένα καθαρόαιμο αρχηγικό – σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, απαλλαγμένο από τα «αριστερούτσικα» φτιασιδώματα του παρελθόντος. Στόχος του Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαμορφώσει ένα κόμμα πλήρως προσαρμοσμένο στις επιταγές της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και των ξένων αφεντικών της, πυλώνα του πολιτικού συστήματος ικανό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, μακριά από τα λαϊκά προβλήματα.

Στο μεταξύ δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για την «εξυγίανση» της εφημερίδας «Αυγή» που τάχα θα διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας και δεκάδες εργαζόμενοι, τόσο στο ρ/σ «στο Κόκκινο» όσο και στην εφημερίδα, βρίσκονται αιφνιδιαστικά μπροστά στην απειλή της απόλυσης. Η διοίκηση του Ομίλου των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τους εργαζόμενους με εθελουσία έξοδο, εκβιαστικά δεν ανανεώνει τις συμβάσεις εργασίας μια μέρα προτού αυτές λήξουν, ενώ προαναγγέλλει περικοπές ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το προκλητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τη ΝΔ για τα περιβόητα golden boys έχει αναθέσει στους ίδιους το έργο της «αναδιάρθρωσης» και της «εξυγίανσης» της Αυγής και του ραδιοφωνικού σταθμού. Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται πως μάχεται ενάντια στην ελαστική εργασία, την εργασιακή ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και την ανεργία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το