Σε συνέχεια της ανάρτησης για τις απολύσεις στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος των 300 συμβασιούχων το ρεπορτάζ έχει και άλλες αποκαλυπτικές πλευρές.

Ο όμιλος Aviareps, στον οποίο ανήκουν η αεροπορική εταιρεία Sky Expess και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport και Skyserv, ανακοίνωσε ότι μεγάλο μέρος των υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης, με ταυτόχρονη μείωση μισθού κατά 50%!

Ο όμιλος αξιοποίησε όσα προβλέπονται από τις πρόσφατες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την …«προστασία των επιχειρήσεων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση ως κύριος εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου φρόντισε κυρίως για την προστασία των επιχειρήσεων, γιατί οι συγκεκριμένοι απολυθέντες εργαζόμενοι δεν θα λάβουν ούτε το ποσό των 800 ευρώ αφού ο επιχειρηματικός όμιλος τους απέλυσε με τον «ευγενικό τρόπο ενός …sms.
Ο συγκεκριμένος όμιλος όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε αύξηση εσόδων και κερδών. Ο όμιλος ελέγχει περίπου το 70-80% της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων στην Ελλάδα. Τα κέρδη αυξάνονταν αλλά οι συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μισθούς των 650 ευρώ μεικτά! Τα κέρδη πήγαιναν στις  τσέπες των αφεντικών που μάλιστα ετοιμάζονταν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για την εξαγορά του λιμανιού του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο όμιλος Aviareps, ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Γρύλο. Οι μπίζνες του ομίλου αφορούν αεροπορικές υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling), τουρισμού, αεροπορίας, logistics και cargo μέσω της Swissport Hellas και Skyserv, καθώς της αεροπορικής εταιρεία Sky Express.

Το εντυπωσιακό, αν και δεν πρέπει να μας προξενεί έκπληξη, αφορά το γεγονός πως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου είναι ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο Πιτσιόρλας υπήρξε πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ την περίοδο 2015 – 2016 και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στο ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport. Μετέπειτα ανέλαβε υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης και αργότερα Αναπληρωτής Υπουργός στο ίδιο υπουργείο. Πλέον συνεχίζει την …καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το