Δεν στηρίζει απλά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά δίνει και επιπλέον επιχειρήματα στην Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη

Από το μακρινό 2017 είχε βάλει στόχο ο Σταύρος Θεοδωράκης να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή αστυνομία και ευτύχησε να δει το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2021.

Ολόκληρο podcast έκανε ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού για να στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Μάλιστα ο Σ. Θεοδωράκης προσφέρει στους αρμόδιους υπουργούς και νέα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με τον Θεοδωράκη η πανεπιστημιακή αστυνομία κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία από τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να επισκεφτούν τα ΑΕΙ χωρίς φρουρά.

Ο τίτλος του podcast είναι «Ας μπουν στα πανεπιστήμια λοιπόν, χωρίς φρουρά» και σε αυτό διαβάζουμε – ακούμε:

“Υπάρχει μια κίνηση που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί που αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Μόλις τελειώσει η καραντίνα και ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να πάνε να τα επισκεφθούν! Χωρίς να το έχουν πει στο κόμμα τους, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει την νεολαία τους και χωρίς να έχουν ζητήσει ενισχύσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση. Αν το πείραμα πετύχει και οι πολιτικοί βγουν από τα πανεπιστήμια σώοι και αβλαβείς, ναι τότε δεν χρειαζόμαστε πανεπιστημιακή αστυνομία. Όλοι θα έχουμε πεισθεί -βλέποντας και τις σέλφι- ότι πράγματι κανένας κίνδυνος δεν παραμονεύει στους διαδρόμους και τα προαύλια των πανεπιστημίων μας”.

Αυτά μας λέει ο κ. Θεοδωράκης. Βέβαια θα μπορούσαμε να του πούμε ότι ούτε στο τρένο μπορούν να μπουν οι (περισσότεροι) πολιτικοί αρχηγοί χωρίς φρουρά. Ούτε στο τρόλεϊ. Ούτε σε μια λαϊκή να πάνε. Ούτε σε συναυλία.

Προφανώς μετά την αποτυχία του Ποταμιού του, ενός κόμματος δηλαδή “εξυπηρέτησης” του συστήματος και ενώ πολλοί “συνεργάτες” του διοχετεύτηκαν σε άλλα κόμματα, ο ίδιος έμεινε στο ράφι και τώρα πιθανόν να αναζητεί ρόλο (ακόμη και ο Ψαριανός βολεύτηκε στη Βουλή). Εμείς απλά να του ευχηθούμε να ζήσει να θυμάται τις εκδουλεύσεις που έκανε στις μνημονιακές κυβερνήσεις και στους τοκογλύφους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το