Ο ΣΚΑΪ πετσόκοψε κανονικά στίχους ποιήματος του Κώστα Βάρναλη λόγω… «κόκκινου».

«Κοίτα οι άλλοι έχουν κινήσει,
κι έχει η πλάση κοκκινίσει
άλλος ήλιος έχει βγει
σ’ άλλη θάλασσα, άλλη γη».

Αυτοί είναι οι τέσσερις στίχοι της «Μπαλάντας του κυρ-Μέντιου», του μεγάλου Κώστα Βάρναλη, που ο ΣΚΑΪ φρόντισε με μια φτηνή δικαιολογία να εξαφανίσει ώστε να μην ακουστούν από τη συχνότητά του. 

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό επεισόδιο του talent show «House of Fame» που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ, ένας παίκτης, ο Γιώργος Σπετσιώτης κλήθηκε να ερμηνεύσει τη «Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου», ενός τραγουδιού που έγινε λαϊκό κτήμα μέσα από την ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη, σε ποίηση, βεβαίως του Κώστα Βάρναλη.

Ο Βάρναλης όμως ήταν και λίγο τολμηρός όπως φαίνεται για τα γούστα του ΣΚΑΪ και αποφάσισε να «εξοικονομήσει» τηλεοπτικό χρόνο πετσοκόβοντας τέσσερις (4!) στίχους από το τραγούδι. Τέσσερις πολύ συγκεκριμένους στίχους. Εκείνους που ανατρέπουν τη ματαιότητα που εκφράζουν οι υπόλοιποι στίχοι του τραγουδιού, με την ελπίδα ότι ένας «άλλος ήλιος έχει βγει» σε μια μακρινή χώρα, όπου κάποιοι έχουν κινήσει κι έχει «η πλάση έχει κοκκινήσει».

Και όλα αυτά αυτές τις μέρες που κλείνουν 54 χρόνια από τη φασιστική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967 που βεβαίως είχε απαγορεύσει τον Βάρναλη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το