Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου εμπλέκει μαθητές σε αντιπροσφυγικές λογικές

Πρόσκληση-πρόκληση προς τα προεδρεία των 15μελών από σχολεία της Μυτιλήνης απηύθυνε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Ο λόγος; Η «ενημέρωση και συζήτηση» με θέμα τις —ακροδεξιάς κοπής— κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα (στις 22 και 23 Ιανουαρίου) στη Μυτιλήνη. 

Τη σχετική πρόσκληση υπογράφει ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για το προσφυγικό ζήτημα, Δημήτρης Κουρσουμπάς

Η αφίσα για τις κινητοποιήσεις (η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδέα αποκλειστικά του περιφερειάρχη) είναι χαρακτηριστική: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… Θέλουμε πίσω τη ζωή μας…» αναφέρεται ως κεντρικό μήνυμα, δημιουργώντας εύλογους συνειρμούς. Αντίθετα, δεν υπάρχει ούτε λέξη στην αφίσα για αποσυμφόρηση των νησιών ή κλείσιμο των δομών: δύο αιτήματα που φαίνεται να ενώνουν όλους στο νησί. 

Σε κάθε περίπτωση, ο περιφερειάρχης εμπλέκει ακόμα και τους μαθητές σε αντιπροσφυγικές λογικές, επιχειρώντας προφανώς να επιβάλει τις δικές του απόψεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έντονο προβληματισμό, πάντως, δημιουργεί και το γεγονός ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης έσπευσε να ανακοινώσει ότι «στηρίζει και συμμετέχει ενεργά» στις κινητοποιήσεις. 

Τι θα πει, άραγε, ο κ. Μουτζούρης στους 16χρονους και 17χρονους μαθητές;

Θα τους μιλήσει για την αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας; Θα τους πει για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό;

Ή θα τους κάνει κατήχηση για τα «4000 χρόνια της θρησκείας», το «ελληνικό IQ» και τον «κίνδυνο φυλετικής αλλοίωσης»;

Ντροπή και μόνο ντροπή για το κατάντημα των τοπικών μας αρχόντων. Ας αφήσουν τα “παιδομαζώματα” και τα ακροδεξιά τους παραληρήματα κι ας εναντιωθούν στην πράξη στα σχέδια της δικής τους κυβέρνησης. Τα νησιά μας δεν τελούν υπό κατάληψη, αλλά υπό εγκατάλειψη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το