γράφει ο Γιώργος Καββαδίας

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:  «Η στοχοποίηση των νέων πράγματι παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές αυταρχισμού και απροκάλυπτης κρατικής καταστολής. Αυταρχισμού ακόμα και στα σχολεία, αν επιβεβαιωθεί η εντολή της κ. Κεραμέως να αποβάλλονται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι μαθητές που κάνουν κατάληψη».

Καλά κάνει ο Ν. Φίλης και καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή, μόνο που έχει επιλεκτική μνήμη. Γιατί και όταν ήταν υπουργός Παιδείας και σε όλη την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΑΖΑ – ΑΝΕΛ οι εκπαιδευτικές και λαϊκές κινητοποιήσεις αντιμετωπίστηκαν  το ίδιο αυταρχικά, όπως αντιμετωπίζονται σήμερα από τη κυβέρνηση της ΝΔ, με ΜΑΤ, ξύλο, χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης. Για να μην πούμε ότι και ο ίδιος ήταν διαχειριστής μιας εκπαιδευτική πολιτικής που, όπως και σήμερα, εξυφαίναται με βάση τις συνταγές ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΔΝΤ.

Παράλληλα αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παραπάνω τοποθέτηση του Ν. Φίλη θα διαπιστώσει ότι εμμέσως πλην σαφώς συμφωνεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμα και στα υπό κατάληψη σχολεία, αλλά διαφωνεί μόνο με την αποβολή μαθητών! Και όχι μόνο αυτό. Συναινεί ή ανέχεται για να μην πούμε ότι βάζει πλάτη στην αυταρχική αντιμετώπιση των μαθητικών κινητοποιήσεων από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως λέγοντας  «αν επιβεβαιωθεί η εντολή της κ. Κεραμέως να αποβάλλονται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι μαθητές που κάνουν κατάληψη».

Ο Ν. Φίλης δεν έχει επιβεβαιώσει αυτό που έχουν βιώσει οι καταληψίες μαθητές δηλαδή να αποβάλλονται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω συμμετοχής στην κατάληψη σε κάποια σχολεία, ακόμα και σε σχολεία, όπου ο Διευθυντής πρόσκειται  πολιτικά – ιδεολογικά στο κόμμα του! Βεβαίως δεν αφορά την πλειονότητα των σχολείων, γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να γίνουν on- line χωροφύλακες εφαρμόζοντας την κατάπτυστη ΥΑ της Ν. Κεραμέως!

πηγή: argyrades.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το