Ο Μπάιντεν και ένας κακός γ@μημένος τύπος

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν λένε πως αποκάλεσε τον Νετανιάχου «bad fucking guy» σε «ιδιωτική συζήτηση» στον Λευκό Οίκο. Γιατί; Δείτε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις…

γράφει η Ηλιάνα Τεβουνά

Σε αλλαγές στο «ύφος» αλλά όχι στην ουσία της πολιτικής και στρατιωτικής στήριξης των ΗΠΑ στο Ισραήλ και στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναγκάζονται οι επικοινωνιολόγοι-προπαγανδιστές της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Γιατί;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα αφού ένα μεγάλο μέρος Αμερικανών πολιτών και ειδικά των νέων ηλικίας έως 34 ετών επικρίνουν την πολιτική στήριξη στο Ισραήλ στο φόντο της ανελέητης σφαγής των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα 6 στους 10 μη λευκούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και επτά στους δέκα όσον αφορά τους κάτω των 45, δηλώνουν την αντίθεσή τους για το ό, τι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Ειδικότερα, πρόσφατη δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardian, δείχνει ότι οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος στη Γάζα «έχει παρατραβήξει» ενώ, όσον αφορά τους νέους, επτά στους δέκα μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων λένε το ίδιο.

Συνολικά, το 50% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί ότι «έχει παρατραβήξει» η επίθεση του Ισραήλ. Στους Ρεπουμπλικάνους το ποσοστό έχει φτάσει στο 33% από 18% που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρεί ότι η κατάσταση «έχει παρατραβήξει».

Στους ανεξάρτητους το ποσοστό είναι 52% από 39% που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο.

Ανάγκα και οι Πρόεδροι (κάνουν πως) πείθονται…

Υπό αυτή την έννοια εξηγείται και το σημερινό … «ρεπορτάζ» που δημοσιεύουν αμερικανικά και ισραηλινά ΜΜΕ περί της δήθεν «οργής» του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν έναντι του «κακού» Νετανιάχου.

Του κακού Νετανιάχου που οι ΗΠΑ αφενός, τον εξοπλίζουν συνεχώς σαν αστακό, που μέσα σε τέσσερις μήνες του έχουν στείλει πυρομαχικά και όπλα με δεκάδες μεταγωγικά αεροσκάφη. Αφετέρου του στρώνουν το δρόμο για δεκάδες δις. δολάρια σε «βοήθεια» ώστε να συνεχιστεί η σφαγή και η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών σε βάθος χρόνου…

Στο οπλοστάσιο της προπαγάνδας των επικοινωνιολόγων του Προέδρου Μπάιντεν προστέθηκε σήμερα το Politico, που «αποκάλυψε» πως ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου «έναν κακό γ@μημένο τύπο» στο φόντο των δήθεν «εντάσεων» που έχουν κατά καιρούς όσο εντείνεται η κατοχή και η σφαγή σε βάρος των Παλαιστινίων.

Η «αποκάλυψη» του Politico έγινε βάση «διαρροών» αξιωματούχων του Λευκού Οίκου που «εξομολογήθηκαν» στους δημοσιογράφους πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «bad fucking guy» σε «ιδιωτική συζήτηση» στον Λευκό Οίκο.

Είναι περιττό να επισημάνει κανείς πως ούτε καν αυτή η δήθεν «δυσαρέσκεια» έναντι του Νετανιάχου δεν θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας, εάν δεν ήταν οι «κακές» δημοσκοπήσεις για την δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν και εάν δεν βρίσκονταν στο διάβα των προεκλογικών εμφανίσεων του Προέδρου οι «ενοχλητικοί» διαδηλωτές που αντιτίθενται στην στήριξη του Ισραήλ και στο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Όμως, επί της ουσίας, η στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αυτόν τον «κακό γ@μημένο τύπο» συνεχίζεται χαρίζοντας στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ «λευκή επιταγή».

Οι δήθεν ενοχλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι, προφανώς, για τα μάτια του κόσμου…

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το