Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός μας πήγε επίσκεψη σε ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα, επισκέφθηκε την ταβέρνα «Κρητικός» στο Κερατσίνι, που μοιράζει εκατοντάδες μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και βοήθησε και αυτός στη διανομή φαγητού στους φτωχούς και καταφρονεμένους αυτού του κόσμου, μέρες που είναι.

            Άσχετο αν πριν δύο μήνες ψήφισε έναν πτωχευτικό κώδικα που κάνει το φτωχό, στο πιτς – φυτίλι, άστεγο! Άσχετο αν ακόμη και τα μαθήματα φιλανθρωπίας και εθελοντισμού προβάλλουν την  κυνική και de facto, κανονικοποίηση της ανέχειας, της αστεγίας και της ανθρώπινης απόγνωσης. Άσχετο αν την ίδια ώρα δοξολογούν την κατεδάφιση του «σπάταλου» κοινωνικού κράτους και θυμιατίζουν τον «κοινωνικό κανιβαλισμό».

            Προφανώς πιστεύει ότι με μια ποσόστωση ανθρωπισμού μπορεί να εξαγοραστούν τα μπράβο των ισαποστάκηδων, η ανοχή των τσακισμένων και η εκδικητικότητα των «φαντασμάτων». Έτσι ώστε να «μεταλλαχθεί» και πάλι μεγάλο μέρος των αφανισμένων σε «κοινή γνώμη» που χωνεύει αμάσητα την επικοινωνιακή μαεστρία αυτών που χρησιμοποιούν χθες την κρίση, σήμερα την πανδημία, σαν ευκαιρία για να μετατρέψουν τη χώρα και το λαό σε οργανωμένο ακρωτηριασμό.

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε παρακάτω το ρεπορτάζ του τύπου για το θέμα της επίσκεψης του Μητσοτάκη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα»:

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», με ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο που έκλεψε τις εντυπώσεις. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο ίδιος λατρεύει τα αυτοκίνητα και όποτε βρίσκει την ευκαιρία δεν διστάζει να κάτσει πίσω από το τιμόνι τους.

Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μια ασημένια BMW X6 M του 2018. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο μοντέλο που κινείται από έναν twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων, ο οποίος παράγει 575 ίππους (6.000 σ.α.λ.) και 553 Nm ροπής (2.200 σ.α.λ.). H κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4 δευτερόλεπτα. Το δυναμικό SUV ενσωματώνει ζάντες των 21 ιντσών με ελαστικά επιδόσεων και προηγμένη αερανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης.

Στο εσωτερικό συναντάται ψηφιακή κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών ελεγχόμενη μέσω touchpad, ενώ για την ψυχαγωγία των επιβατών φροντίζει ένα ηχοσύστημα της Harman Kardon με 16 ηχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε πρόκειται για κάποιο κυβερνητικό όχημα, αλλά είναι ένα δοκιμής. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως κατά την ανάληψη των ηνίων της χώρας μας, ο ίδιος αρνήθηκε δύο κυβερνητικές λιμουζίνες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το