«Η γερμανική κοινωνία είναι κακομαθημένη, και εγώ επίσης», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις δυσκολίες του γερμανικού λαού μπροστά στα νέα οικονομικά βάρη και την ενεργειακή κρίση.
Για τον Β. Σόιμπλε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και κακομαθημένος είναι και θρασύς και κυνικός, χαρακτηριστικά που διέπουν άλλωστε όλους τους εκπροσώπους της κυρίαρχης αστικής τάξης, που ξεζουμίζουν και καταληστεύουν τους λαούς για να διασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Σαφώς πρέπει να ξεχειλίζει το θράσος και η κακομαθησιά για να κουνάς το δάχτυλο, εσύ ο χορτάτος, σε έναν ολόκληρο λαό που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και το κρύο, λέγοντας μάλιστα ότι όποιος παγώνει “ας φορέσει δεύτερο πουλόβερ”.
Πρέπει να νιώθεις πολύ σίγουρος για την κυριαρχία της τάξης σου, για να παραδίδεις “μαθήματα” στον γερμανικό λαό λέγοντας “εν ανάγκη ας μην πάτε μια φορά διακοπές” και να δηλώνεις ότι “είναι επικίνδυνο να πιστεύουν οι Γερμανοί ότι το κράτος είναι κάτι που πρέπει απλώς να παρέχει στους πολίτες του όλο και περισσότερα”. Οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, πρέπει να εμπεδώσουν ότι θα δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους και χαράτσια σε ένα κράτος που δεν μπορεί να τους διασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη, όπως είναι το ρεύμα και η διατροφή, μπορεί όμως την ώρα που ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος φτωχαίνει και κρυώνει να διασφαλίζει -αυτό το κράτος- την αύξηση κερδών για τραπεζίτες, βιομηχανικό κεφάλαιο και πολυεθνικές.

Κατά τον ίδιο τρόπο και ύφος που ο Σ. Πέτσας κουνάει το δάχτυλο στους “κακομαθημένους Έλληνες” λέγοντας “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαιτεί από τους Γερμανούς “σκασμό και προσαρμογή”. Δηλώσεις που φουντώνουν ακόμα περισσότερο την οργή που σήμερα σιγοβράζει βουβή, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στους εκπροσώπους της ολιγαρχίας, αλλά και τις δικές μας ντόπιες μαριονέτες, πως μπορούν να πατάνε πάνω στον λαιμό των λαών και να κουνάνε το δάχτυλο με χυδαίο ύφος, χωρίς συνέπειες.
Ένα είναι βέβαιο, η βουβή αυτή οργή, που σήμερα δίνει στους κυρίαρχους την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας, σύντομα θα βρει φωνή και διέξοδο στον κοινό βηματισμό των χιλιάδων ανθρώπων στον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, που θα πνίξει τις βάρβαρες πολιτικές τους, μαζί με τον κυνισμό και το θράσος τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία