H εικόνα ενός τύπου ο οποίος μέσω facebook, ανάρτησε στο προφίλ «Sotos Sieramike» φωτογραφία όπου ποζάρει χαρούμενος με φόντο τη θάλασσα και περήφανος για τη μισάνθρωπη ψαριά του. Πάνω στο δόλωμα από το καλάμι του η κάλτσα ενός μωρού. Κι ο χαρούμενος φασίστας, λεζάντα στην ξεφτίλα, «απομεινάρι από πνιγμένο προσφυγόπουλο». 

Με βλέμμα νικητή, ο κανίβαλος κρατά στα χέρια του τα «λάφυρα» απεικονίζοντας και συμπυκνώνοντας όχι κάτι μακρινό. Χωρίς να έχει καμία σημασία ποιος και πού είναι, ο ίδιος είναι η απάντηση στο ερώτημα, «πού ήταν όλοι αυτοί;». Όχι, μακριά, δίπλα μας και ανάμεσά μας. 

Δημοσιεύουμε παρακάτω μια σημείωση της Γιάννας Κουκά:

Αυτός εδώ είναι ένας φασίστας. Ένας φασίστας που ψάρεψε μια κάλτσα. Την κάλτσα ενός μικρού προσφυγόπουλου. Την κάλτσα ενός πνιγμένου προσφυγόπουλου. Η διαφορά μας με αυτόν τον φασίστα είναι πως εμείς αγωνιζόμαστε να μην πνιγεί το προσφυγόπουλο. Η διαφορά μας είναι πως παλεύουμε να φτάσει ζωντανό. Η διαφορά μας είναι πως αν τα καταφέρει και φτάσει, τρέχουμε να το βρούμε, να βάλουμε στα γυμνά του πόδια κάλτσες στεγνές. Κι αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά. Αυτό εδώ στη φωτογραφία είναι ένα σίχαμα. Αυτό εδώ δεν είναι άνθρωπος. Είναι ένα τίποτα που φωτογραφίζεται μ’ ένα αγκίστρι που πάνω του έχει κρεμασμένο ό,τι έμεινε από ένα παιδί. Μια ριγέ καλτσούλα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το