Ο γενικός γραμματέας των ΗΠΑ, Mike Pompeo, δήλωσε πως ο Τραμπ στάλθηκε απ’ το Θεό, για να σώσει το γένος των Εβραίων από τους Ιρανούς.
“Είμαι σίγουρος”, πρόσθεσε “πως ο Κύριος δουλεύει εδώ”.
Η εξυπηρέτηση θεϊκών εντολών μέσα από βομβαρδισμούς, εκτεταμένους πολέμους, πυροδότηση εμφύλιων ανατροπές καθεστώτων, εγκαθίδρυση δικτατοριών, γενικά η επίκληση σε θεία και αγιασμένη αποστολή από Αμερικάνους πολιτικούς δεν είναι κάτι καινούργιο.
Στις 9 Αυγούστου 1945, τη μέρα της δεύτερης ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, ο πρόεδρος Τρούμαν, σε ραδιοφωνική του απεύθυνση προς τον αμερικάνικο λαό, δήλωσε ότι ο Θεός είναι με το πλευρό των Αμερικάνων,
“May Ηe guide us to use it (nuclear weapons) in His ways and His purposes”. “Ας μας οδηγήσει να τις χρησιμοποιήσουμε (τις ατομοκές βόμβες) κατά τον τρόπο του και τους σκοπούς του”. (Και με ευλάβεια η χρήση των θεϊκών κεφαλαίων στις τότε εφημερίδες).
Ο Θεός πρώτα βέβαια βρέθηκε χωμένος για τα καλά στον εθνικό ύμνο της Μεγάλης και κραταιάς, ανά τον αποικιοκρατούμενο κόσμο, Βρετανίας και είχε αναλάβει προσωπικά να σώζει το βασιλιά ή τη βασιλίσσα, από το 1612, λίγα χρόνια πριν ο γαλαζοαίματος Κάρολος καταργήσει το Κοινοβούλιο και ξεσπάσει η Αγγλική επανάσταση
God, save our gracious Queen
Θεέ, σώζε τη μεγαλόψυχη Βασίλισσά μας
Πολλά χρόνια να ζήσει η ευγενής μας Βασίλισσα!
…………………………
Ω, Κύριε, Θεέ μας, εγέρθητι,
Σκόρπισε τους εχθρούς της
και προκάλεσε την πτώση τους
περίπλεξε τις πολιτικές τους,
Ματαίωσε τα δολερά τους τεχνάσματα,
Σ’ Εσένα τις ελπίδες μας στηρίζουμε,
Ο Θεός να μας σώσει όλους!
Όταν όμως η πλανηταρχία πέρασε από τη Μεγάλη Βρετανία, στη θυγατρική της Αμερική, μαζί μετακόμισε κι ο Θεός κι έπιασε δουλειά εκεί.
Έτσι, όταν το 1999, σε μια συνάντηση με τον Richard Land, επικεφαλής των Βαπτιστών, ο Μπους δήλωσε “I believe God wants me to be president”, “Πιστεύω ότι ο Θεός με θέλει για πρόεδρο” ήταν κάτι απόλυτα φυσικό.
Κι όταν μετά τους δίδυμους πύργους, η ίδια θεϊκή προσωπικότητα δήλωσε, “Ι was chosen by the grace of God to lead at that moment”, ” Έχω επιλεγεί με τη χάρη του Θεού να ηγούμαι αυτή τη στιγμή”, έγινε αντιληπτό πώς μετά την αντίστοιχη δήλωση του Τρούμαν, θα έτρωγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
Τον Οκτώβρη του 2005, ο Μπους συνομιλώντας με τον Παλαιστίνιο εκπρόσωπο, Nabil Shaath, αποκάλυψε μια ιδιωτική συνομιλία που είχε με το Θεό και την οποία δημοσίευσε το BBC “God told me to strike at al-Qaeda and I struck them, and then he instructed me to strike at Saddam, which I did, and now I am determined to solve the problem in the Middle East. If you help me I will act, and if not, the elections will come and I will have to focus on them“
” Ο Θεός μου είπε να χτυπήσω την Αλ Κάϊντα και το έκανα. Έπειτα με καθοδήγησε να χτυπήσω τον Σαντάμ, πράγμα που έκανα. Τώρα είμαι αποφασισμένος να λύσω το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής. Αν με βοηθήσετε, θα δράσω. Αν όχι, έρχονται οι εκλογές και πρέπει να επικεντρωθώ σ’ αυτές.”
Το ότι και ο Τραμπ είναι μια θεόσταλτη ευεγερσία στην ανθρωπότητα, αποτελεί μια λογική συνέχεια των θεϊκών ενεργειών.
Όλες αυτές οι δηλώσεις δεν προκάλεσαν καθόλου τις εκκλησιαστικές ηγεσίες. Κανένα σχόλιο, καμμία αγανάχτηση, κανένας υπαινιγμός για βλασφημία.
Όλα είναι τόσο θεϊκά, που θα προκαλούσαν απίστευτο γέλιο αν δεν προκαλούσαν τόσο κλάμα.
Πάντως αυτές οι δηλώσεις του καλού χριστιανού γενικού γραμματέα και πρώην υπαλλήλου της CIA, Mike Pompeo,σημαίνουν δυο τουλάχιστον πράγματα .
• Υπάρχουν πολλά ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, που το 25% πιστεύει σήμερα ότι η Γη είναι επίπεδη.
• Αυτή η αναφορά, με θεόσταλτους υπαινιγμούς για το Ιραν, δεν προοιωνίζει κάτι καλό, πολύ περισσότερο αν συνδυαστούν οι θεϊκές επιλογές με τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή στο Ιράν και την πρεμούρα του Πομπέο να χαρακτηριστεί μια συγκεκριμένη ομάδα Ιρανών ως τρομοκράτες.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το