Τον εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, πρώην μέλος του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εκπαιδευτικού Ομίλου και του περιοδικού Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και συγγραφέα πολλών παιδαγωγικών βιβλίων στοχοποίησε ο Θάνος Τζήμερος.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του fb έγραψε: «Η παράταξή του λέγεται “Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής”. Αυτούς πληρώνουμε για να μολύνουν τα παιδιά μας. Φαντάσου τι λέει όταν είναι μέσα στην τάξη. Αν δεν αποσταλινοποιηθεί η Παιδεία δεν γίνεται προκοπή στη χώρα.» Κάτω από αυτή τη δήλωση παρουσιάζει τη φωτογραφία του εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία (στη μέση)

Προφανώς δεν άρεσαν όσα είπε ο εκπαιδευτικός Γ.Κ στους δυο δημοσιογράφους. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Ο Θάνος Τζήμερος γενικά πρέπει να απεχθάνεται τους εκπαιδευτικούς καθώς δεν είναι λίγες οι δηλώσεις του στις οποίες καταφέρεται εναντίον τους. Για παράδειγμα, πριν από καιρό, έκφρασε την άποψη ότι πρέπει “να απολυθούν οι μισοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί, ως «ινστρούχτορες του σταλινισμού».

Πάλι πριν λίγο καιρό, οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Θάνος Τζήμερος δημοσίευσε φωτογραφίες εκπαιδευτικών και ανέφερε τα ονόματά τους, με σκοπό τη στοχοποίησή τους.

Και όλα αυτά επειδή εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Πειραιά επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών.

«Η πρωτοβουλία των συναδελφισσών ενόχλησε σφόδρα, λοιπόν, τον διαβόητο Θ. Τζήμερο. Τον ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι, όπως λέει, «η ταινία αισθητικά είναι άρτια».

Και δεν δίστασε να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των συναδελφισσών καθώς προσκαλεί την κυβέρνηση να την απασχολήσει «τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία», ως επίδοξος αξιολογητής των απόψεων των εκπαιδευτικών. Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφέρει τα ονόματα των συναδελφισσών αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Σε αυτές τις συνθήκες, τα κέντρα εξουσίας και οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα βιβλία, στο διαδίκτυο», προσθέτει μεταξύ άλλων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το