Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  αποπέμπει υπουργούς και ετοιμάζει κι άλλες ανακατατάξεις, με το βλέμμα στις ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ,  ανακοίνωσε ότι θα αποπέμψει τουλάχιστον τρεις ακόμη υπουργούς πριν από την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα υπάρξουν αλλαγές μεταξύ των υπουργών, των υφυπουργών και άλλων λειτουργών της κυβέρνησης, καθώς και των διευθυντικών στελεχών των κρατικών επιχειρήσεων και των κρατικών υπηρεσιών… Μιλάμε για πολλούς υπουργούς, δεν θα σας δώσω τον αριθμό», είπε ο Ζάεφ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το SDSM στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τους έξι υπουργούς που έχουν ήδη αποπεμφθεί, τον ίδιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσουν ακόμη τουλάχιστον τρεις.

Οι ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα εν μέσω των προετοιμασιών για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ στις 2-3 Ιουνίου.

Ο Ζάεφ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η χώρα, γίνονται στο όνομα του ενταξιακού δρόμου των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, δρόμος που άνοιξε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το