Δεν είναι ό,τι τιμητικότερο για τη Βουλή να υπάρχουν μέλη της που να ξεπουλάνε με φωνή φουρκισμένου ντελάλη την πραμάτεια τους στα κανάλια. Δεν είναι, βέβαια, και ό,τι τιμητικότερο για τη λαϊκή ψήφο να επενδύεται σε γυάλινους αγριολαϊκιστές, που μαζί με τα κομπογιαννίτικα καταπλάσματα πλασάρουν και όλα τα φο μπιζού του ελληναρισμού.

Ο κομματαρχίσκος της Ακροδεξιάς Κυριάκος Βελόπουλος ειδικεύεται στην τηλεμπορία «ιαματικών» κηραλοιφών. Ολων το όνομα λήγει σε νι, λ.χ. «Βυζαντινόν», αφού είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένον ότι το νι οξυγονώνει πλούσια τον εγκέφαλον και δουλεύει ακατάπαυστα. Γι’ αυτό και η νιβριθής ελληνική γλώσσα επινόησε τη λέξη νινίον για το μωρό. Ωστε να το οξυγονώνουμε γερά όταν του γλυκομιλάμε.

Ενα θαύμα και μισό είναι το «Βυζαντινόν», σύμφωνα με όσα αντικειμενικά και τεκμηριωμένα διαλαλούσε ο Ελληνικός Λυσίαρχος από καμιά τριανταριά κανάλια στην περιφέρεια και στην πρωτεύουσα. Πώς αγοράζεται άραγε τόσος τηλεοπτικός χρόνος; Εικάζω ότι δίνονται κηραλοιφές έναντι. Αντιγράφω από το σχετικό βίντεο του λαλίστατου Βελόπουλου, που πουλάει πολιτική και βότανα, ανακατεύοντας σοβινισμό, μισαλλοδοξία και κηραλοιφές, και υποδυόμενος τον γιατρό, τον χημικό και τον φαρμακοποιό συγχρόνως: «Το “Βυζαντινόν” έχει αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή και ισχυρή αντιμυκητισιακή δράση. Είναι το καλύτερο αντισηπτικό και αντιμικροβιακό. Δρα εναντίον των λοιμώξεων και των μολύνσεων». Σπεύσατε!

Κυνηγώντας λεφτά και ψήφους, ο Βελόπουλος δεν διστάζει να παραστήσει σαν σίγουρο το ψεύτικο, και ας κινδυνέψουν άνθρωποι: «Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ. Μετά κάντε δεκαεφτά χειραψίες. Δεν κολλάτε τίποτα. Δεν κολλάτε τίποτα. Γιατί; Περιέχει ένα βότανο από τα λίγα βότανα που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι από τα δυσεύρετα βότανα. Υπάρχει μόνο στην Αυστραλία». Καθαρή επιστήμη. Σ’ ακούει ο άλλος, ο «ευπαθής», σου λέει, δεν μπορεί, βουλευτής είναι, θα το ’χει ψάξει, αλλιώς θα του είχαν τραβήξει τ’ αυτί. Και αγοράζει.

Το κατά τα λοιπόν ημιαδρανοποιημένο ΕΣΡ έκοψε πρόστιμο 730.000 ευρώ στα κανάλια που πρόβαλαν το βίντεο του Βελόπουλου. Η Βουλή; Παρακολουθεί. Αλλωστε, στη Βουλή έσπευσε ο εθνοσωτήρ για να δηλώσει πως «είναι νόμιμο αυτό που έκανε, δεν είναι παράνομο» και να πετάξει το δικολαβίστικο άλλοθι που σκαρφίστηκε: «Δεν λέω “γιατρεύει” ή “θεραπεύει”». Μάλιστα. Ας πάει να το πει σε όσους τον πίστεψαν και άρχισαν να μετρούν χειραψίες. Στις πόσες κάηκαν;

πηγή: 3pointmagazine

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το