ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “H ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Ο εμβολιασμός είναι ανάγκη και δικαίωμα όχι πεδίο προνομίων και ποινών

Η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες και τις απειλές για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού επιχειρεί να μετακυλήσει στους υγειονομικούς και το λαό τις δικές της ευθύνες και για την καθυστέρηση των εμβολιασμών και για την τραγική διαχείριση της πανδημίας. 

Η ανάγκη για μαζικό οργανωμένο εμβολιασμό απαιτεί ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και όχι μετακινήσεις προσωπικού από τη μία δομή στην άλλη όπως κάνει η κυβέρνηση (ακόμα και από το Αττικό σε νησιά!!!). Απαιτεί εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης).

Η κυβέρνηση ας δει τις δικές της ευθύνες στην καθυστέρηση των εμβολιασμών. Τις παλινωδίες με τα πρωτόκολλα του Τουρισμού (και όχι της επιστήμης), το στοίβαγμα σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς (εκεί δεν κολλάει;), την ανεπάρκεια εμβολίων τους πρώτους κρίσιμους μήνες του χρόνου λόγω του σφοδρού ανταγωνισμού φαρμακοβιομηχανιών και κρατών.  

Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Ο εμβολιασμός είναι πολύ σοβαρή κοινωνική και επιστημονική κατάκτηση και όχι πεδίο συναλλαγής, εξαγοράς (πχ δωροεπιταγές), προνομίων ή ποινικοποίησης.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και το υγειονομικό κίνημα είναι ΥΠΕΡ του καθολικού, δημόσιου, δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Για να μπορούμε να παλέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς υγιείς και όρθιοι.

Όχι στην κυβερνητική τρομοκρατία και τις απολύσεις

Ναι στον μαζικό εμβολιασμό και το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα δημόσιας υγείας

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Ρίζος                                                      Γιώργος Σιδέρης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το