Αφού θήτευσε για πολλά χρόνια στο ΚΚΕ έκανε τους κύκλους του. Σε κάποια φάση υποστήριξε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ ενώ τα τελευταία χρόνια οι Σειρήνες της “κυβερνώσας Αριστεράς” αποδείχτηκαν πιο θελκτικές κι έτσι πέρασε σύντομα στην άμεση στήριξη και συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2015 απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό προσφωνώντας τον “αγαπητέ Αλέξη”, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δάκρυσε με τη φιέστα στην Καισαριανή και ότι θα ήταν “δίπλα και απέναντι τέσσερις και 104 μήνες”, στηλιτεύοντας τους “συντρόφους της κομμουνιστικής Αριστεράς” για την αδυναμία τους να μετατρέψουν σε ρήγμα τη “χαραμάδα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Να τι έλεγε, ανάμεσα σε άλλα, το Φλεβάρη του 2015

Αγαπητέ Αλέξη

.…..Δάκρυσα, όταν μετά την ορκωμοσία σου ως πρωθυπουργού, πήγες στο θυσιαστήριο της Καισαριανής για να αποτίσεις φόρο τιμής στους 200 κομουνιστές- θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

Συμμερίστηκα τη συγκίνησή σου στην τελευταία αποστροφή του λόγου σου, στην παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής σου, παρά το ότι τις βρήκα στο σύνολό τους μικρότερες των προσδοκιών μου.

Χαιρέτησα τη δήλωσή σου για τις κόκκινες γραμμές που θα έθετες στους με ιταμό τρόπο συμπεριφερόμενους συνομιλητές σου.

Χάρηκα την απάντησή σου στο φερέφωνο των δανειστών, που σ’ επισκέφτηκε στο γραφείο σου τη δεύτερη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σου. Νταής σε μπλουμ –αν δεν κάνω λάθος στο όνομά του.

Και δεν ήμουν μόνος! Εκατομμύρια άνθρωποι σ΄ αυτόν τον τόπο, αισθάνθηκαν έστω μια ανάταση, ανεξαρτήτως αν σε στήριξαν εκλογικά, ή αν πίστεψαν στο σύνολο των δεσμεύσεών σου.

Μια φωνή επιτέλους, ένα όχι, που δε θα μείνει απλώς, στη φραστική διατύπωση, αλλά θα πάρει σάρκα και οστά στα έργα.

Η προσέγγιση κορυφώθηκε λίγους μήνες αργότερα, με το διορισμό του ως προέδρου της ΕΡΤ το Μάη του 2015.

Τώρα, λίγους μήνες μόλις μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακνής κάνει νέες δηλώσεις ως παλιός γυρολόγος. Και το ζήτημα βέβαια δεν είναι ο Τσακνής καθώς ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που περνάει με τόση ευκολία από εδώ και από εκεί. Το ζήτημα είναι με το ΚΚΕ που “όλα τα σφάζει – όλα τα μαχαιρώνει”.

Δήλωση Τσακνή
μετά τη συμμετοχή στο στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  της ΚΝΕ

«Είμαι πολύ χαρούμενος, ταυτόχρονα και συγκινημένος, που επέστρεψα εκεί που ανήκα. Επέστρεψα στο 1974, που σαν μέλος της ΚΝΕ ήμουν στο 1ο Φεστιβάλ και την παραμονή ο αέρας έριξε όλα τα ταμπλό που είχαμε στήσει… Επέστρεψα στο ’92, στο πρώτο Φεστιβάλ που έγινε μετά τη διακοπή του, όπου μαζί με τον Λαυρέντη ήμασταν ίσως οι μόνοι καλλιτέχνες που συμμετείχαμε και νιώθω μεγάλη χαρά που σήμερα ξανάρχομαι, ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή της Κομμουνιστικής Νεολαίας και με τους συναδέλφους μου για όλα αυτά που εκείνη πιστεύει και αγωνίζεται».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το