Στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Μ-Λ ΚΚΕ κάλεσε με αφίσες και προκηρύξεις στις μεγάλες πόλεις τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη  απεργιακή κινητοποίηση  του Ε.Κ. Θεσπρωτίας στην πλατεία Δημαρχείου
στην Ηγουμενίτσα.

Για μια ακόμη φορά το Ε.Κ.Θ. που έλέγχεται απο το ΠΑΜΕ  δεν μπόρεσε να αποτελέσει  τον συλλογικό αγωνιστικό εκφραστή  μιας δύσκολης για τους εργαζόμενους πραγματικότητας. Με την έλλειψη αγωνιστικής προοπτικής από τη μεριά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας  και του δήθεν ταξικού συνδικαλισμού μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Μαρτίου και με  στραμμένο βλέμμα στις κάλπες στις δυσμενείς συνθήκες για το λαό και τη χώρα, η συγκέντρωση και  στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε από την άποψη της μαζικότητας σε  χαμηλά επίπεδα. Περίπου διακόσιοι συμπολίτες  σύντροφοι και συναγωνιστές πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αυτό το μπλοκ με πανό του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράσανε με μαχητική συνθηματολογία τις απαιτήσεις των καιρών, έτσι ώστε με τη δύναμη των μαζικών αγώνων και κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες να ανακόψουμε την  αντιλαϊκή κυβερνητική λαίλαπα και για την ειρήνη και φιλία των λαών!
Για να δυναμώσουμε τον μαζικό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα. Στη συγκέντρωση μοιράστηκε η κομματική  πρωτομαγιάτικη προκήρυξη και ο Λαϊκός Δρόμος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το