Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τα λόγια  δεν «απελευθερώνονται» εύκολα. Η θλίψη για την απουσία κυριαρχεί. Οι μνήμες όμως ανασυντάσσονται και έρχονται στο προσκήνιο. Και υπάρχουν πολλές με την Ασπασία παρούσα αλλά και με συντρόφους και φίλους στα Γιάννενα.
Μέσα στη δίνη της μεταπολίτευσης βρεθήκαμε μαζί σαν συμφοιτητές και στη συνέχεια σύντροφοι στις μεγάλες ανατροπές και συγκρούσεις με το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα της εποχής.
Η αγαπημένη μας Ασπασία ξεχώριζε πάντα με τον σταθερό πολιτικό της λόγο και τα καίρια ερωτήματα της στις πολύωρες συζητήσεις που κάναμε σπίτι της Συζητήσεις που ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτική ιστορία όλων μας.


 Η αγαπημένη μας Ασπασία ξεχώριζε με την λογοτεχνική της ευρύτητα και κρίση έχοντας άποψη. Άποψη βαθειά και αριστερή για τη μουσική το θέατρο το σινεμά και αυτό ήταν που έκανε την διαφορά. Στις φοιτητικές παρέες μας  ήταν η πηγή του τραγουδιού με το ηχόχρωμα της φωνής της να υπάρχει ακόμα αποτυπωμένο στη δικιά μας μνήμη.
 Η Ασπασία ξεχώριζε για την συνειδητή της δράση στις μεγάλες στιγμές του κινήματος των φοιτητικών μας χρόνων και όχι μόνο. Εμείς οι σύντροφοι της οι φίλοι της οι συμφοιτητές της την έχουμε «αποθηκεύσει”  στη μνήμη μας όπως την γνωρίσαμε και ζήσαμε μαζί της και γιατί αυτό ήταν απόλυτα επαρκές να λειτουργήσει τροχιοδεικτικά και για την δικιά μας δράση.
 Η αγαπημένη μας Ασπασία η πάντα γενναιόδωρη και αξιοπρεπής  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο Θανάση της στον αγαπημένο γιό της Δημήτρη  στα αδέρφια της  στους συγγενείς της σε όλους τους συντρόφους και φίλους της .
 Αντίο συντρόφισσα και αγαπημένη μας φίλη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το