Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα

Ο Γαλλικός λαός  είχε μια πρώτη νίκη

Μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα των γάλλων εργαζομένων που για ένα μήνα βρίσκονται κατά χιλιάδες στους δρόμους διαδηλώνοντας μαχητικά ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, ο αλαζονικός Μακρόν που εμφανίζονταν μέχρι πριν λίγες μέρες αμετακίνητος από την πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα που εξάγγειλε, υποχρεώνεται τώρα να καταργήσει το φόρο στα καύσιμα και να προβεί σε κάποιες παραχωρήσεις στο χθεσινό του διάγγελμα, σε μια προσπάθεια να κάμψει και να εκτονώσει το ανερχόμενο κίνημα των γάλλων εργαζομένων. Μάταιος κόπος όμως. Οι γάλλοι εργαζόμενοι δεν φαίνονται να πτοούνται και να κάμπτονται, ούτε από το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπολύει καθημερινά η κυβέρνηση, ούτε από τις εκτονωτικές κινήσεις χειραγώγησης του Μακρόν. Πατώντας πάνω σε αυτά που απέσπασαν και κατάκτησαν με τον αγώνα τους μέχρι σήμερα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τη συμμετοχή των εργατικών συνδικάτων το επόμενο σαββατοκύριακο, βάζοντας σαν άμεσο στόχο την απόκρουση των αλλεπάλληλων αντεργατικών μέτρων του Μακρόν, την ανατροπή γενικότερα της κυβερνητικής πολιτικής.

Η εμπειρία του κινήματος στη Γαλλία δείχνει για άλλη μια φορά πως η απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής που καταδυναστεύει τους εργαζόμενους, πρέπει να αναζητηθεί στο δρόμο του μαζικού, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα σε όλες τις μορφές του, απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί, παρά τα αναρίθμητα εμπόδια που υψώνονται μπροστά τους, αντιστέκονται στα αντεργατικά μέτρα των εκμεταλλευτριών τάξεων και σημαντικοί αγώνες αναπτύσσονται.

Καμιά «τάξη» και σταθερότητα στην Ευρώπη δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, στη ραγδαία χειροτέρευση των όρων διαβίωσης εκατοντάδων εκατομμυρίων εργαζομένων, πάνω στην πιο άγρια μορφή οικονομικής εκμετάλλευσης και αιματηρής φοροληστείας που προωθούν οι αστικές τάξεις των χωρών της EE πάνω στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης.

Η σημερινή κοινωνική έκρηξη στη Γαλλία είναι η συνέχεια των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στη χώρα μας, και αποτελούν προοίμιο των νέων πανευρωπαϊκών λαϊκών και εργατικών αγώνων που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα

                                                                                                                              Τρίτη 11 Δεκέμβρη

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το