Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος για τα ακίνητα του Παπαδημούλη και νέο σκάνδαλο διαπλοκής ξέσπασε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σχέσεις του δεξιού χεριού του Τσίπρα, του Νίκου Παππά, με τον Σάμπι Μιωνή, έναν αμφιλεγόμενο Ισραηλινό «επιχειρηματία».

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία των κρυφών μαγνητοφωνήσεων παρουσιάζεται ο Παππάς να διαπραγματεύεται διάφορα ζητήματα που αφορούσαν κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του Παππά και πιθανόν άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της δικαιοσύνης.

Η εμφάνιση των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ Παππά και Μιωνή σε κάποια ιδιωτική τους συνάντηση προκάλεσε πολιτικό «σεισμό», αφού η ΝΔ που προφανώς πατρονάρισε την παρουσίαση των κασετών, μίλησε για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και το όργιο διαπλοκής με το δικαστικό κύκλωμα και τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για την ιστορία, ο «επιχειρηματίας» Μιωνή έχει λαμπρό παρελθόν στη διαπλοκή αφού πιο παλιά είχε κατηγορήσει τους Βορίδη και Γεωργιάδη σαν στελέχη αντισημιτικής ομάδας και απαιτούσε να διωχθούν, με το κατηγορητήριο των ναζιστικών απόψεων και δράσεων. Βέβαια σήμερα ο ίδιος κάνει στροφή 180 μοιρών, τα «βρίσκει» με το δίδυμο Βορίδη – Γεωργιάδη και στρέφεται ενάντια στον πρώην «φίλο» του Παππά! 

Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι βέβαια οι σχέσεις του Μιωνή με τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, ούτε οι κατηγορίες περί παρακράτους απ’ τη ΝΔ (αλήθεια ποιος μιλάει για παρακράτος). Εκείνο που έχει σημασία είναι η προφανής διαπλοκή των κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με όλο το βούρκο των συμφερόντων και η προσπάθειά τους να ελέγξουν το κράτος που φυσικά βρισκόταν και βρίσκεται στα χέρια των προκατόχων του, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι, μπροστά στο σχέδιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί ακόμα και με το διάβολο, ή ακόμα και με τις σκοτεινές δυνάμεις του Ισραηλινού παρακράτους και την Μοσάντ, αρκεί να πατήσει πάνω σ’ αυτούς για να κυριαρχήσει απέναντι στους προηγούμενους κυρίαρχους της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερο επίσης ενδιαφέρον έχει και το ύφος με το οποίο συνομιλούσαν κάποιοι που εμφανίζονταν σαν κυβέρνηση της αριστεράς και κυρίως με το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα που έχει κατοχυρώσει το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα με τη δράση του και τους αγώνες του.

Απ’ την άποψη αυτή, μας είναι αδιάφορο πόσο βουτηγμένος είναι ο Παππάς, ο Παπαγγελόπουλος, ο Παπαδημούλης -και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι- στο βούρκο της διαπλοκής και των συμφερόντων. Εκείνο που έχει σημασία είναι να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόσωπο που υπηρέτησε και υπηρετεί τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας. Εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει κατανοητό ότι το κόμμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τους αγώνες της και ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να συκοφαντήσει την ιστορία της, σφετεριζόμενο ακόμα και το όνομα της αριστεράς.

Ας αφήσουν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την αριστερά και την ιστορία της ήσυχη. Ας ασχοληθούν με τα άνομά τους συμφέροντα και ας συνεχίζουν να υπηρετούν με την ίδια πίστη που έδειξαν στη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησής του τα μεγαλοσυμφέροντα που τον ανέδειξαν στην εξουσία. Ίσως τους ξανακαλέσουν να παίξουν τον άθλιο ρόλο που έπαιξαν σε βάρος της εργατικής τάξης και όλου του λαού!  

Γιώργος Σόφης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία