Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται μία όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα αστικά πολιτικά κόμματα με αφορμή διάφορα γεγονότα που αφορούν τις ενέργειες διαφόρων υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών κυρίως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε λίγο έρχονται στην επιφάνεια και νέα γεγονότα μέσα απ’ τα οποία τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου αλληλοκατηγορούνται για μίζες, για άνομες συναλλαγές και για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και σε άλλους τομείς της κρατικής μηχανής.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για το μοίρασμα των δεκάδων εκατομμυρίων σε διάφορα ΜΜΕ με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, σαν άμεση ενίσχυση των πολιτικών της φίλων, για το μοίρασμα επίσης δεκάδων εκατομμυρίων στους κλινικάρχες των ιδιωτικών κλινικών που έλαμψαν δια της απουσίας τους σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, καθώς και για διάφορα ποσά που ανακαλύπτονται σε λογαριασμούς παραγόντων του γνωστού δικαστικού κυκλώματος από διάφορες εταιρείες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.
Απ’ τη μεριά της η κυβέρνηση καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία παρακρατικού μηχανισμού με αφορμή τις συνομιλίες Παππά – Μιονί με στόχο κεντρικά στελέχη της ΝΔ, τις προκλητικές αγορές του Παπαδημούλη και διάφορα άλλα που απειλούν ότι θα αποκαλύψουν μέσα από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που φυσικά γίνονται με τη γνωστή μέθοδο της λειτουργίας των διάφορων παρακρατικών μηχανισμών, δηλαδή των υποκλοπών.
Και όλες αυτές οι κατηγορίες γίνονται ενώ το αμερικάνικο δημόσιο ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Novartis, τον γνωστό φαρμακευτικό κολοσσό, σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία ουσιαστικά παραδέχτηκε το χρηματισμό διαφόρων παραγόντων σε ΗΠΑ και Ελλάδα και δέχτηκε να πληρώσει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο αμερικάνικο δημόσιο. Έτσι ενώ η Novartis δωροδοκούσε παράγοντες της δημόσιας ελληνικής ζωής, οι αμερικάνοι εισπράττουν τα πρόστιμα ενώ το ελληνικό δημόσιο δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ, όπως άλλωστε έγινε και στην περίπτωση του Γερμανικού κολοσσού της Siemens που επίσης απ’ τον αντίστοιχο δικαστικό συμβιβασμό το ελληνικό δημόσιο δεν εισέπραξε τίποτε!
Πέρα όμως απ’ την οσμή που αναδεικνύεται απ’ τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος, πρέπει να προσδιορίσουμε και τις συνέπειες της όξυνσης της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα της σύγκρουσης γύρω απ’ τα ζητήματα των σκανδάλων έρχεται στην πραγματικότητα να σκεπάσει το πραγματικό πολιτικό σκηνικό και να κουκουλώσει τα πραγματικά προβλήματα που σαρώνουν την εργατική τάξη και το λαό μας.
Τα προβλήματα αυτά είναι πρώτα και κύρια η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, μια κρίση που θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας και η οποία θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στο λαό μας. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι στο σχεδόν ένα εκατομμύριο ανέργων θα προστεθεί ένα ακόμα εκατομμύριο σαν αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, δηλαδή το 50% του ενεργού δυναμικού της χώρας θα βρεθεί στο δρόμο, το γεγονός ότι και το μεγαλύτερο τμήμα αυτών που εργάζονται θα ζήσουν με δραστική μείωση μισθού, σε καθεστώς ελαστικής, ανασφάλιστης και μερικής απασχόλησης, τότε εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει πόσο εφιαλτικό θα είναι το τοπίο της επόμενης μέρας. Αυτή όμως η σκληρή πραγματικότητα ουσιαστικά γίνεται μέσα από ένα κλίμα συναίνεσης και εθνικής ομοψυχίας ανάμεσα στη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Η μετατόπιση της συζήτησης στη σκανδαλολογία καλύπτει με ένα σύννεφο σκόνης την εφιαλτική πραγματικότητα.
Τα ίδια ισχύουν και για τα εθνικά ζητήματα, τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στην περιοχή μας, την όξυνση επίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις εμφανείς προσπάθειες για να βρεθούν «λύσεις» όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές και επιδιώκει η Άγκυρα.
Πέρα από τη συγκάλυψη της εφιαλτικής πραγματικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ανάδειξη του σκανδάλου Novartis σε κεντρικό ζήτημα του αστικού πολιτικού σκηνικού, φανερή επιδίωξη της ΝΔ είναι να κρατά σε ομηρία το ΣΥΡΙΖΑ, να του περιορίσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική φθορά από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν μας αφήνουν καθόλου αδιάφορους τόσο τα σκάνδαλα όσο και τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς. Πρώτον γιατί τα σκάνδαλα στην πραγματικότητα ταυτίζονται με την σαπίλα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και καθόλου δεν μας φαίνεται παράδοξο η αποκάλυψή τους. Εκείνο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι η αποκάλυψή τους πολλές φορές οφείλεται στην όξυνση των ενδοαστικών αντιθέσεων και είναι χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση ανάμεσα στα αντιτιθέμενα συμφέροντα πολιτικών και οικονομικών τμημάτων της άρχουσας τάξης. Δεύτερον, παρά την υποκριτική στάση της ΝΔ και την προσπάθειά της να εμφανιστεί ότι έχει το ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τόσο βεβαρυμμένο παρελθόν, είναι τόσο βουτηγμένη διαχρονικά στη σαπίλα και τη διαφθορά, που με τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει το πραγματικό της πρόσωπο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ που, παρά τη μικρή του κυβερνητική εμπειρία, απέδειξε ότι τα στελέχη του πολύ γρήγορα έγιναν πολύ καλοί μαθητές του συστήματος στις ρεμούλες, τους εκβιασμούς και τις απάτες. Τέλος πίσω απ’ τα σκάνδαλα και την οσμή που αναδύουν, για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το