ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

O BAN ΦΛΙΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!  ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! 

Ενώ συνεχίζεται το ματοκύλισμα των λαών της ευρύτερης περιοχής, η επιτελική δομή των φονιάδων των λαών, το ΝΑΤΟ, αποφάσισε να… παραχωρήσει στην Ελλάδα 1200 τεθωρακισμένα Μ1117, με όλα βεβαίως τα έξοδα επισκευής και συντήρησης στην Ελλάδα, με ό,τι σημαίνει αυτό για μοντέλο του 1990. Θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στον Έβρο και δευτερευόντως σε άλλες περιοχές και νησιά. Το κόστος εξοπλισμού τους αγγίζει το 1 δισ., την ώρα που ο πληθυσμός εξακολουθεί να πεθαίνει από την πανδημία και η ενίσχυση του ΕΣΥ και των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας είναι ανύπαρκτη. Την ίδια ώρα που στα σχολεία εμφανίζεται το ένα κρούσμα μετά το άλλο και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική υποστήριξη και κανένα μέτρο. Τώρα γίνεται στον καθένα/καθεμία κατανοητό που πάνε τα 820 εκατ ευρώ που περικόπτονται από το νέο προϋπολογισμό από την Υγεία και τα νοσοκομεία. 

Σε τελετή στο «301 Εργοστάσιο Βάσης»-στρατόπεδο στους Αγίους Αναργύρους, την Πέμπτη 2/12 ο υπουργός Άμυνας έδειξε αυτό που πραγματικά είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1947 και μετά, με αποκορύφωμα βέβαια την αμερικανοκίνητη Χούντα: υπόδουλες και συνεργαζόμενες των μηχανών πολέμου και θανάτου των αμερικανών ιμπεριαλιστών. 

Στην αποικιοκρατική αυτή εκδήλωση ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόταν σε όλες τις ομιλίες αμέσως μετά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, «προσπερνώντας» παρόντες Έλληνες αξιωματούχους! Η αποθέωση ήρθε όταν ο ιερέας της τελετής έκανε τον… αγιασμό των μεταχειρισμένων οχημάτων και …παρακάλεσε «τον Κύριο υπέρ υγείας του Αμερικανού πρέσβη»! Θυμίζουν πράγματι άλλες εποχές. Όταν ο Κανελλόπουλος είχε πει υποδεχόμενος στη διάρκεια του «εμφυλίου» τον Αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ στο Φάληρο: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας». Λίγο καιρό πριν κάνουν χρήση για πρώτη φορά παγκοσμίως τις βόμβες ναπάλμ ενάντια στο ΔΣΕ, στα βουνά του Γράμμου.

Από την Παρασκευή 26/11 η περιοχή θύμιζε κατεχόμενη ζώνη. Οι εικόνες των μεταφερόμενων τεθωρακισμένων δίπλα στα σχολεία μας, έδιναν μια αίσθηση από πραξικόπημα. Επί δεκαετίες ο λαός της περιοχής δίνει αγώνα για να φύγει από τον αστικό ιστό το στρατόπεδο αυτό. Παρόλα αυτά, ο καίσαρας-πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, εμφανίστηκε στις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες για να παραδώσει μεταχειρισμένα άρματα μάχης που θα χρησιμοποιηθούν για να αιματοκυλίσουν τους λαούς της περιοχής. Σίγουρα όμως θα χρησιμοποιηθούν και για την «αναχαίτιση» του «εξ ανατολών κινδύνου της εισβολής των μεταναστών», όπως έχει επίσημα περιγράψει το μεταναστευτικό ζήτημα η κυβέρνηση. Με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα θα παρακολουθούν σε γεωγραφικό βάθος τις κινήσεις του «εχθρού».

Καταδικάζουμε τα γεγονότα αυτά. Έξω τα στρατόπεδα από τον οικιστικό ιστό. Έξω οι φονιάδες των λαών από τις γειτονιές μας. Καμιά παρουσία των στρατοκρατών και ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ δίπλα στα σχολεία μας. Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το