ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Η εργασιακή ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών, η χρόνια προκλητική πρακτική απόκρυψης των κενών και ο αυταρχισμός του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά ξεπέρασαν τις τελευταίες μέρες κάθε προηγούμενο. Η ΕΛΜΕ Πειραιά κατήγγειλε έγκαιρα το γεγονός και πραγματοποίησε χθες, 11/10/2019, άμεση κινητοποίηση με παρέμβαση διαμαρτυρίας με δεκάδες αναπληρωτές στη ΔΙΔΕ, απαιτώντας τη δημοσιοποίηση του συνόλου των κενών και πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία των τοποθετήσεων. Καταγγέλλουμε τη ΔΙΔΕ Πειραιά που προχώρησε στην τοποθέτηση των αναπληρωτών πριν την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των μονίμων δίνοντάς τους να δηλώσουν κυρίως σχολεία της Σαλαμίνας στα οποία η πρόσβαση είναι πιο ακριβή λόγω του πλοίου, αποκρύπτοντας το σύνολο των κενών. Αντίστοιχη καταγγελία έχει γίνει και για την ΠΔΕ Κρήτης. Επίσης, καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΔΙΔΕ Πειραιά, που στην αυτονόητη συλλογική διεκδίκηση της ΕΛΜΕ και των ίδιων των αναπληρωτών απάντησε με τηλεφωνικές απειλές απόλυσης των αναπληρωτών που δεν θα παραλάμβαναν το απογραφικό δελτίο τοποθέτησής τους. Απέναντι στην πρωτοφανή εργοδοτική τρομοκρατία η ΕΛΜΕ Πειραιά και οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι αποφάσισαν την ολιγόωρη κατάληψη του Τμήματος Αναπληρωτών της ΔΙΔΕ, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαφανής διαδικασία των τοποθετήσεων. Επιπλέον η ΕΛΜΕ προτείνει τη διαγραφή του Διευθυντή της ΔΙΔΕ από το σωματείο.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η πολιτική επιλογή της απόλυτης αδιοριστίας και της γενικευμένης ελαστικής εργασίας των 30.000 αναπληρωτών κάθε χρόνο γεννούν τον αυταρχισμό της Διοίκησης ανεξαρτήτως κυβερνητικού διαχειριστή. Ακολουθώντας τους προκατόχους της, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αποφασίζει και διατάζει ότι όλα «βαίνουν καλώς», αναθέτοντας στους Διευθυντές Εκπαίδευσης τη διαχείριση των κενών, των αιματηρών περικοπών και της αδιοριστίας. Άλλωστε, οι 4.367 μέχρι στιγμής αναπληρωτές στα γυμνάσια και τα λύκεια – σε σύνολο 9.578 πέρυσι-με μόνο 1.719 στη γενική αγωγή, που κλήθηκαν ξανά να αναπληρώσουν τον εαυτό τους, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα μισά από τα 10.000 τουλάχιστον κενά. Άλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικούν υλοποιώντας την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αδιοριστίας του ΥΠΑΙΘ με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερο ότι ο στόχος της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο αναλώσιμος εκπαιδευτικός. Οι μόνιμα μισθολογικά εξουθενωμένοι, εργασιακά περιπλανώμενοι και με την απειλή της απόλυσης αναπληρωτές είναι το πρότυπο εκπαιδευτικού που κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ πασχίζουν να επιβάλλουν στο ακόμη πιο ταξικό «νέο σχολείο» των λίγων κι εκλεκτών, του «εξορθολογισμού» του εκπαιδευτικού προσωπικού, των αιματηρών περικοπών, της νεκρανάστασης της Τράπεζας Θεμάτων, του Εθνικού Απολυτηρίου. 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

  • Δημοσιοποίηση του συνόλου των κενών, επικαιροποίησή τους μετά από κάθε φάση τοποθετήσεων και πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις. Εξίσωση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων. 
  • Δωρεάν στέγαση, σίτιση και δωρεάν μετακινήσεις των αναπληρωτών κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σχολικής χρονιάς.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία. Κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο, όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Καμία απόλυση αναπληρωτή.
  • 20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια και έναρξη της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής ΤΩΡΑ! 
  • Όχι στο «Νέο» Λύκειο. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Δημόσιο δωρεάν ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Κανένας έφηβος εκτός του δημόσιου σχολείου και χωρίς απολυτήριο λυκείου. 

Συνεχίζουμε τους αγώνες!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να συμμετάσχουν στη Συνέλευση του Συντονιστικού αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών το Σάββατο 14/9 στις 17.30 στα γραφεία της ΔΟΕ.

12.9.2019

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το