γράφει ο Κώστας Καναβούρης

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κάποιος μ’ αυτό τον αφηνιασμένο χορό των απάνθρωπων δηλώσεων με τις οποίες οι «άριστοι» πολυβολούν την «κοινότητα»…

Τον χορό, βέβαια σέρνει ο πολύς Γεραπετρίτης που μας πληροφόρησε ότι σχεδόν είναι ευλογία που δεν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ (έργον κυβέρνησης ΝΔ), γιατί τότε θα είχαμε και περισσότερους θανάτους.

Ύστερα έχουμε το πρόσωπο εσωτερικού χώρου ονόματι Πέτσα που με πολλή σοβαρότητα και σιγουριά για όσα λέει, μας εξήγησε ότι ευτυχώς που δεν εισακούστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν φτιάξαμε περισσότερες ΜΕΘ, γιατί τότε θα πετάγαμε κάμποσα εκατομμύρια στο δρόμο (τα οποία είναι απαραίτητα για να πληρώνουμε νεκροθάφτες και χωροφύλακες, έργον κυβέρνησης κι αυτό).

Ακολουθεί η σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα, ο χορός των θανάτων και των δηλώσεων συνεχίζεται, ώσπου φτάνουμε στον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο για να μάθουμε ότι παρά τρίχα γλιτώσαμε το μακελειό και δεν την πατήσαμε όπως στην Πορτογαλία και την Ισπανία όπου κυβερνούν πλεμπέοι: σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αριστεροί και… οι παραφυάδες τους. Εμείς (έργον Μητσοτάκη αυτό, προσωπικώς και ιδιοχείρως), «είμαστε κατά 9500-11000 ζωές καλύτερα», σύμφωνα με τον Κύρτσιο (παρ)αλ(ο)γόριθμο.

Κάπως έτσι φτάσαμε και στις χτεσινές ακραίες πιρουέτες λογικής (της) και υπομονής (μας), της κυρίας Βάνας Παπαευαγγέλου, καθηγήτριας Παιδικής Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

 Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε όλες αυτές τις δηλώσεις… Την άψογη απανθρωπιά; Την ανεπίληπτη αναλγησία; Την άσπιλη αναισθησία; Την αδιατάρακτη περιφρόνηση στον πόνο των άλλων; Την λυρική ευγλωττία της αγριότητας; Την εκηβόλο ηρεμία της εξουσίας; Είναι πολλά που αποθαυμάζεις περιδεής, μόλις συνειδητοποιήσεις πως αυτό που λένε «αριστεία», είναι απλώς το ετερώνυμο του ομαδικού μας τάφου. Στο χείλος του 728 διασωληνωμένοι. Μέσα 7826 νεκροί που πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Και από πάνω στέκονται οι μπετατζήδες της Ακρόπολης έτοιμοι να σκεπάσουν τον ομαδικό μας τάφο με το μπετόν μιας φρέσκιας εθνικής υπερηφάνειας. Η αοιδός είναι έτοιμη να εκτελέσει τον Εθνικό μας Ύμνο. Το άγημα των ευζώνων παρουσιάζει όπλα. Όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί μπορούμε… να πεθάνετε. Στο τραπέζι της μακαριάς θα σερβιριστούν μπισκότα σουπιάς, κιμάς γαρίδας, σούπα πεσκανδρίτσας και φιλέτο χριστόψαρου. Πάντοτε στις κηδείες σερβίρουν ψάρι. Ιδιαίτερα στις ομαδικές…

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το