Ο αγώνας για το Καπετανάκειο συνεχίζεται κόντρα στον εμπαιγμό του Δήμου Ηρακλείου

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο, το οποίο υποστήριξαν οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών και η ΕΛΜΕ, οι μαθητές του Καπετανάκειου διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον εμπαιγμό και την εσκεμμένη κωλυσιεργία των δημοτικών αρχών να αποπερατώσουν τις εργασίες του σχολικού κτηρίου και να το παραδώσουν άμεσα σε αυτούς που το διεκδικούν, δηλαδή στους καθηγητές και τους μαθητές.

Το μαθητικό συλλαλητήριο διέσχισε τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στον Δήμο ζητώντας εξηγήσεις για τον αργό ρυθμό εξέλιξης των εργασιών που υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής.

Από την προγραμματισμένη συνάντηση απουσίαζε δυστυχώς ο δήμαρχος, ο οποίος παρέπεμψε την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών των φορέων στους αντιδημάρχους. Στη συζήτηση που ακολούθησε από τη θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ των εκπαιδευτικών επιμείναμε στο αίτημα της αποκάλυψης των λόγων της καθυστέρησης, στο οποίο οι δύο αντιδήμαρχοι δεν απάντησαν. Έδωσαν μόνο αφηρημένες υποσχέσεις που αποκαλύπτουν σκοπιμότητες ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Σημειώνουμε ότι ως παράταξη καταθέσαμε το ψήφισμα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ που πέρασε ομόφωνα καθώς και την πρόταση για προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την ημέρα του συλλαλητηρίου και συμμετοχή σε αυτό.

Εντάξαμε μάλιστα το αίτημα της κάλυψης των αναγκών της φύλαξης του κτηρίου και της γραμματειακής υποστήριξης, το οποίο υποστηρίξαμε με σθένος. Για αυτό το αίτημα τουλάχιστον πήραμε την απάντηση ότι θα σταλεί φύλακας τις επόμενες ημέρες, ενώ εκκρεμεί η απάντηση στο αίτημα για την γραμματειακή υποστήριξη.

Επίσης με τις δηλώσεις μας στα ΜΜΕ αναδείξαμε την αναγκαιότητα της έντασης του αγώνα και την κατοχύρωση του αυτονόητου δικαιώματος της σχολικής στέγης.

Δηλώνουμε ότι σε συνεργασία με όλους τους μαζικούς φορείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το