Το ευρύ κοινό γνώρισε τον Γιάννη Μαστρογεωργίου πριν από λίγες ημέρες, όταν ανέλαβε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., στη θέση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των νέων, άφθαρτων και «άριστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως την προηγούμενη εβδομάδα ήταν διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τον είχε επιλέξει το περασμένο καλοκαίρι για τη θέση αυτή και πάλι προσωπικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Χαράς Τζαναβάρα στην efsyn.gr, αποτέλεσε μεταγραφή από το think tank «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» της Αννας Διαμαντοπούλου, την οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει προσεγγίσει ο αρχηγός της Ν.Δ. για την ένταξή της στο κόμμα.

Η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» αποδεικνύεται και από άλλες περιπτώσεις. Ανατρέχοντας στις μελέτες του «Δικτύου» την περίοδο που ο Γ. Μαστρογεωργίου είχε κεντρικό ρόλο σε αυτό, αλλά και στον δημόσιο λόγο της Ν.Δ., διαπιστώνει κανείς πως συχνά το think tank «έκοβε» και η αξιωματική αντιπολίτευση «έραβε».

Ουδεμία έκπληξη.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το