Τραγωδία στους Παξούς: Δώδεκα οι νεκροί από τη βύθιση σκάφους γεμάτο πρόσφυγες και μετανάστες Σε πλήρη εξέλιξη είναι η γιγάντια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση και περισυλλογή 50 περίπου μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, καθώς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, βυθίστηκε σήμερα το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι ίδιοι οι μετανάστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή 112 , γύρω στις 9.15 το πρωί, ήταν αυτοί που κάλεσαν τις αρχές για βοήθεια». Οι τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα.

Την ίδια ώρα με το τραγικό συμβάν

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη κρίσιμη επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση δεκάδων προσφύγων 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, καθώς το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε, ο υπουργός της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, πιστός στη “γραμμή” Σαλβίνι – Όρμπαν, βρήκε να χλευάσει τους άτυχους ανθρώπους που η ζωή τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αμέσως μετά το ρεπορτάζ δημοσιογράφου του καναλιού για το ποια είναι η κατάσταση στον τόπο του ναυαγίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χωρίς ντροπή: «Φαντάσου πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112»!

Για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «εδώ έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας»!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το